Severina i Duljaj (Star sport)
Severina i Duljaj (Star sport)

Duljaj sad pohvalno o upravi: Sad smo zbog Severine ostajali do kasno u noć, a ne samo do 16 sati

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 11:42

„Legitimno je premirati, ali se ne bavimo time“, ističe trener crno-belih

Čelnici Partizana i Igor Duljaj u istom čamcu. Za promenu. Delovalo je s kraja 2023. da voze u različitim smerovima, isto se učinilo i nedavno kad je Ksander Severina pobegao iz Beograda zato što mu nije isplaćen bonus u visini od 25.000 evra, ali se u Srbiju vratio zato što su i crno-beli shvatili da im nije potreban unutrašnji problem u trenutku kad su prvi na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Krilni fudbaler je opet na raspolaganju stručnom štabu, konkuriše za meč sa Železničarom i to posebno raduje Duljaja, ako se zna da se Takuma Asano i Fuseni Dijabate nikad nisu vratili u „Zemunelo“. Holanđanin jeste, između ostalog zahvaljujući svim službama kluba iz Humske.

Izabrane vesti

To je pukotina koja se pojavila i brzo je sanirana. Znate kako je bilo u prošlosti. Najvažnije je da smo brzo reagovali, za razliku od prethodnih slučajeva kad smo radili samo do 16 časova, samo smo svi ostajali do kasno u noć i bili ažurni kako bi se Severina što pre vratio. Ekipa ga je prihvatila na najbolji mogući načlin i time bih stavio tačku“, pojasnio je trener crno-belih.

Drugi detalj koji je razvukao Duljaju osmeh na licu tiče se odluke uprave da omogući besplatan ulaz na stadionu za meč koji ne na programu u subotu od 18.30. Malo je bio primera ove sezone da trener pohvali pretpostavljene. Sad jeste.

Raduje me što je rukovodstvo omogućilo besplatan ulaz. Verujem da će biti dosta navijača koji će moći da uživaju u dobroj igri. Popunite zapad i istok, roditelji neka dovedu decu da gledaju idole, a oni će vam se odužiti na najbolji način. Znam da publika neće biti na južnoj tribini, ali će se vratiti na nju jednog dana. Što nas je više, biće nam lakše. Mi ne tražimo pažnju, samo poštovanje. Kao što ćemo ukazati svakom našem protivniku poštovanje. To je sportska priča, ništa više“.

U sličnom tonu Duljaj je govorio o sve glasnijim pričama da se premiraju Partizanovi protivnici i tako pomažu Crvenoj zvezdi u šampionskoj trci.

Ne bih previše komentarisao, jer verujem da svako igra za sebe. Tako bi trebalo da bude. Legitimino je premirati, ali ne bavimo se time. Najvažnije je da svi, bez obzira protiv koga igraju, budu časni i pošteni. Pančevci se bore za goli život, mi smo motivisani da pokažemo dobru igru i nastavimo pobednički niz. Pred nama je teška utakmica, međutim, domaćini smo u idealnim uslovima, što će omogućiti momcima iz oba tima da prikažu kvalitetan fudbal“.

Dva i po sata pre Partizanove utakmice sa debitantom u eliti, Crvena zvezda gostuje viceprvaku države, TSC-u.

„Nisam demagog, ne intertesuje nas šta će se dešavati u Bačkoj Topoli. Moramo da gledamo naše dvorište. Pričam iz srca, neću da razmišljam o toj utakmici. Interesuje me samo rezultat sa Železničarom. Očekujem meč sličan onom iz prvog dela sezone, naspram agresivnog tima, koji 'grize', igra 'čovek na čoveka', ali nam je Marko Jovanović, doskorašnji prvotimac Železničara, prosledio dosta dragocenih informacija o svom bivšem klubu“.

Zbog suspenzije neće braniti Aleksandar Jovanović, zbog bolesti nema Nemanje Stevanovića, pa će među stative novajlija Miloš Krunić. Navijače najviše interesuje zdravstveno stanje Mateusa Saldanje, čiji se oporavak od povrede bliži kraju i logično je da bude u konkurenciji za meč sa Crvenom zvezdom.

Večiti derbi je tek sledeće sedmice, a nama je prva naredna utakmica najbitnija. Saldanja još nije trenirao sa ekipom. Moguće da će tek danas prvi put posle povrede zadnje lože, a tad ćemo imati jasniju sliku. U pitanju je rizična povreda, prilikom sprinta može da dođe do pucanja mišića. Sačekaćemo lekara, ako bude dao zeleno svetlo, a Saldanja se bude dobro osećao, stavićemo ga u protokol“, pojasnio je Igor Duljaj.



tagovi

Igor DuljajFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara