Dunđerski (© MN Press)
Dunđerski (© MN Press)

Dunđerski: Vapaj davljenika! Lazetić: Moramo više da radimo na prekidu

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 19:23

Utisci trenera Spartaka i TSC-a posle uzbudljivog derbija u Bačkoj Topoli (2:2)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Doasta uzbuđenja u derbiju severne Bačke viđeno je na kišovitom severu Srbije. Spartak je došao kao autsajder i nije prikazao lepršavu igru, ali je uspeo da se vrati neporažen (2:2).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Subotičana, Ljubiša Dunđerski smatra da je bod nagrada za prethodne mečeve gde je njegov tim nesrećno ostajao bez plena.

„Teška utakmica, znali smo šta nas čeka ovde. Primili smo dva gola iz akcija u kojima je TSC najbolji u ligi. Odlična ekipa. Drugo poluvreme smo izašli hrabrije, da rizikujemo i vratili smo se u meč na vreme. Vratilo nasm za prethodne tri utakmice. Čestitam Bačkoj Topoli kako prezentuje fudbal i ŽarkuLazetiću  kako vodi ekipu“, navodi trener Subotičana.

Započeo je Dunđerski ofanzivno drugo poluvreme, zaigrao sa dva napadača, a iako je njegov tim uputio svega dva udarca na gol u drugom poluvremenu, oba hica su završila u mreži Topolčana. Smatra Dunđerski da to nije model igre koji Spartak treba da praktikuje, ali da je danas to bilo dovoljno da se uzme bod.

„Drugo poluvreme nije model naše igre za dalje, to je bio vapaj davljenika koji je gubio. Ušli smo u nastavak sa dva špica, promenili formaciju na 4-4-2. Kao što su do sada svi govorili da smo bili egal sa protivnicima, sad je TSC bio bolji, ali se momcima vratilo da zvuku bod“.

Znao je Spartak da iznenadi ove sezone na gostovanjima, pobedio je Partizan u Humskoj. Katastrofalna serija rezultata je ipak dovela tim u situaciju da se bori za opstanak.

„Svaki bod je bitan, da li kući da li na strani, mi smo u situaciji da više ne smemo da ne uzimamo bodove“ ističe Ljubiša Dunđerski.

Lazetić (© MN Press)Lazetić (© MN Press)

Delovalo je da će TSC još jednom povesti na poluvremenu, pa „zatvoriti“ utakmicu. Slično je već bilo u Bačkoj Topoli protiv Napretka. Ipak, koliko su dobro delovali izabranici Žarka Lazetića u prvom delu, toliko su razočarali u drugom. Ipak

„Dobro prvo poluvreme za nas, dosta dobrih akcija i prilika, bili smo dobri u igri, dali dva gola, kao protiv Napretka. Rekao sam igračima na pauzi da je drugačija utakmica, jer već u poslednjih deset minuta prvog poluvremena je Spartak izašao „jedan na jedan“ i dosta rizikovao. Mi smo i u drugom poluvremenu imali to, trebalo nam je više mirnoće u napadu. Kad ekipa gubi i lošoj je seriji, nema više šta da izgubi. Pokazalo se, kao što kažu stariji treneri, 2:0 je najopasniji rezultat, mi smo to osetili na svojoj koži. Ostaje žal za dva boda, jer smo igrom i šansama negde zaslužili pobedu. Protivnik je naravno igrao, uspeo iz prekida, iz prebacivanja da da gol, mi smo to loše odradili, dobili su onda gosti još više motiva. Nama je bežala lopta, nismo imali ofanzivne igrače sa klupe da koristimo, zbog povreda i bolesti. Imamo dobru seriju i dobru poziciju, okrećemo se sledećoj utakmici“, ističe Lazetić.

Bez alternative na klupi u napadu jer su povređeni Vukić, Mirčevski i Stanojev, dok je defanziva slabija za Cvetinovića. Ostali su danas bez minutaže napadači Seke i Čolić, kao i ofanzivni vezista Rašid Fuseini.

„Cvetinović još tri nedelje će biti van stroja, usled povrede ligamenata zgloba pre desetak dana. Stanojev se tek vratio, dva meseca nije trenirao sa nama, imao je povredu kolena, Mirčevski je bio dve nedelje van stroja, obnovio je povredu prednje lože i još uvek ne trenira, Krsmanović je od početka priprema povređen, on još uvek nosi longetu“ navodi Žarko Lazetić.

Osim dve prelepe akcije kod pogodaka TSC-a, momenat je i pogodak Aranđela Stojkovića, njegov prvi u plavom dresu od dolaska u klub i ujedno i proslava potpisivanja novog ugovora. Univezalni fudbaler je danas dobio priliku ispred do sada standardnog Cvetkovića i odužio se šefu stručnog štaba na najbolji način.

„Stojković je igrao, Cvetković je imao manjih problema sa stomakom. Moja je odluka da počne Stojković sa tim smo hteli da drugačije napadamo prostor, nisu on i Cvetković isti tipovi igrača“, zaključio je Lazetić.



tagovi

Žarko LazetićLjubiša Dunđerski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara