Dušan Savić ima rešenje: Vidić da uči uz Džaju, a onda da postane predsednik UEFA

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 11:51

“Ne možeš da kreneš na fakultet, a nisi išao u osnovnu školu, Vidić treba da bude prvi potpredsednik FSS”, poručio legendarni fudbaler

Legenda Crvene zvezde Dušan Savić rekao je gostujući u jutarnjem programu na TV Prva da bi dva predsednička kandidata na izborima u Fudbalskom savezu Srbije mogli da pronađu kompromis.

U prethodnim nedeljama vodi se bitka za prvog čoveka FSS između Nemanje Vidića i Dragana Džajića, dva velika imena Crvene zvezde od kojih je Džajić svakako dominantnija figura u tom pogledu. No, ko je bolje rešenje za fotelju u srpskoj kući fudbala?

Izabrane vesti

"Svi govore kako je loše u srpskom fudbalu da je kriza i da su potrebne korenite promene, a ja ne mislim da je tako loše. Ipak imam više godina pa se sećam da i najbolja vremena nisu ništa valjala. I sad ako ništa ne valja, a nisu najbolja vremena, kako se izlazi iz krize? Tako što stavite na čelo ekipe ljude od znanja i iskustva i zato mislim da je Džaja najbolje rešenje s tim što je moj predlog bio on kao predsednik, a da Vidić bude prvi potpredsednik što bi značilo da mu Nemanja bude najbliži saradnik i da od njega uči i upozna sistem srpskog fudbala", ponudio je Savić svoje rešenje, što je već ranije učinio gostujući na K1.

On smatra da Vidić nema iskustva u ovom sistemu i da Vidića vidi kao predvodnika srpskog, ali i evropskog fudbala.

"Da biste napredovali morate da budete u toku svaki dan i da budete ukoštac sa problemima. Žao mi je što Nemanja nije ranije ušao u taj sistem, pre 3, 4 godine, pa da se do sada uhodao jer je malo ko uradio to što je Nemanja uspeo u Mančesteru i on može mnogo da pomogne srpskom fudbalu ukoliko ima ambicija da to radi, a da kasnije nasledi Džaju na tom mestu i posle toga bude predsednik UEFA. Tako vidim Vidića u narednih deset godina. Često se dešavalo da se ljudi brzo izgube, da uđu nespremni u posao i sticajem okolnosti i nerešavanjem problema u zemljama kao našoj potrošimo ljude. Mnogo je važno da prođete jedan put kao da idete u školu jer ne možete odmah na fakultet već prvo u osnovnu i srednju školu. Moja ideja je to, a ne znam da li je to dobro ili loše".

Savić je istakao da nije dobro to što "neko pokušava da ih zavadi".

"Šta nama nedostaje? Normalni i kulturni ljudi, velika imena koja znaju da komuniciraju i kada se ne slažu i da brane svoje stavove i da se normalno posle svega živi. Imamo dva tako velika imena kao kandidate za predsednika FSS, a to malo ko ima. Džaja kao najbolji igrač svih vremena u Jugoslaviji i Zvezdi, a Nemanja najbolji u inostranstvu i praznik je da se dva tako velika imena nadmeću. Neko pokušava da ih posvađa, da napravi lošu atmosferu. Glasanje je tajno i svi će imati priliku, delegati FSS, da glasaju za kandidata za kojeg misle da može da napravi neophodne promene",, dodao je Savić.


tagovi

FSSDušan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara