Duško Grujić: Vratili smo omladinsku školu Vojvodine na prepoznatljiv nivo

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 11:25

Direktor omladinske škole Novosađana ističe da Lale prave igrače za Vojvodinu i celu Srbiju!

Poslednja dešavanja u Omladinskoj školi FK Vojvodina “Ilija Pantelić” potvrđuju činjenicu da su stvari postavljene na pravo mesto i da direktor omladinske škole Duško Grujić sa puno ljubavi, entuzijazma i znanja obavlja svoj posao.

“Realno, poslednjih dana imali smo puno uspeha u organizacionom i rezultatskom smislu što potvrđuje da smo našu školu fudbala, po kojoj su ‘Lale’bile prepoznatljive i u bivšoj Jugoslaviji, vratili na potreban nivo. Završen je treći Kup ‘Vujadin Boškov’, čiju organizaciju je pomogla kompanija MOZZART, i na kom je učestvovalo 136 ekipa iz 16 zemalja. Potom, pioniri Vojvodine (2005 . godište) na Memorijalu ‘Stevan Nešticki’ savladali su vršnjake iz NK Osijek i odbranili su titulu. Omladinci Vojvodine na Kupu prijateljstva na Zlatiboru savladali su Partizan i našli su se na krovu bivše zemlje. Juniori su bili jesenji prvaci Omladinske lige Srbije”, kaže za Mozzart Sport Duško Grujić.  

Izabrane vesti

Vas posebno raduje podatak da je veliki broj igrača iz juniorskog pogona debitovao i već ostavio dubok trag u prvom timu Vojvodine.
“Naravno, evo samo par imena, Aleksandar Mesarović i Nikola Gajić koji su 1998. godište. Godinu dana su mlađi Ranko Veselinović i Mladen Devetak. Mihajlo Nešković je 2000. godište, a 2001. su Dejan Zukić, Mirko Topić i Dragoljub Savić”.

Interesantan je slučaj mladog Savića koji karijeru nastavlja u Austriji.
“Reč je momku 2001. godište kog su zapazili skauti bečkog Rapida na utakmicama omladinske lige Srbije. Veoma je izvesno da će on preskočiti naš prvi tim i karijeru nastaviti u Rapidu. I to je neki naš uspeh”.

Dakle, iz kvanititeta i stručnog rada rađa se kvalitet.
“U Vojvodini funkcioniše deset selekcija. Najmlađi su dečaci rođeni 2009. godine, a najstariji  su rođeni 2000. U svim kategorijama imamo oko 220 dečaka. Voša pravi igrače i za svoj seniorski tim i za celu Srbiju. Agresivno nam odvode mlade fudbalere, odveli su čak osmoricu, ali mi nastavljamo dalje sa produkcijom dobrih fudbalera ”.

I ne samo fudbalera već i dobrih trenera.
“Od Milana Kosanovića koji je u stručnom štabu Crvene zvezde preko Dušana Bajića koji je vodio Bečej. Zatim Spasoja Jelačića stratega Inđije, Zlatomira Zagorčića koji radi u Bugarskoj do Radunovića koji se otisnuo u stručni štab prvog tima Legije. Nadam se da ćemo nastaviti sa dosadašnjim rezultatima koji ulivaju nadu za još lepše dane novosadskog fudbala”, konstatovao je Grujić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara