Dva evrogola Verdija iz slobodnog udarca, ali Specija je zmija otrovnica Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 23:07

Uzbudljiv remi na Areki stadionu, gosti dva puta stizali prednost domaćina i stigli do vrednog boda - 2:2

Doček novih igrača i njihova uvertira ove večeri u Salernu bili su spektakularni, za to je sa dva spektakularna gola iz slobodnih udaraca bio zaslužan Simone Verdi, ali to nije bilo dovoljno da bi ekipa Stefana Kolantuona došla do dragocenih bodova u borbi za opstanak. Neugodna Specija je sa dva pogotka iz jedanaesterca uspela dva puta da izjednači i na kraju stigne do vrednog boda - 2:2 (2:2).

Kompletno novi tim, sa čak sedam igrača izveo je Kolantuono, zaigrala je Salernitana na krilima veliek podrške sa tribina, a atosferu je do usijanja već u trećem minutu doveo Verdi. Međutim, odbrana je na svaki njegov gol uzvraćala velikom greškom. Jeste komandu poslednjom linijom tima preuzeo iskusni Federiko Facio, ali će odbrani Salernitane biti neophodno još dosta vremena da se ukomponuje.

Izabrane vesti

Verdi je pogodio uz samu stativu u trećem minutu, ali je već u 12. Rej Manaj pogodio sa bele tačke. Sjajni ofanzivni vezista je kod prvog gola pokazao kako se izvode prekidi, a već u 16 minutu i da su perfektni udarci u fudbalu mogući. Pogodio je bukvalno ispod samog mesta gde se spajaju prečka i stativa, pa Ivan Provedel ni ovoga puta nije mogao ništa.

Kod prvog jedanaestrca preoštro je reagovao Facio, dok je kod drugog neoprezan u svom šesnaestrcu bio Lis Muse, koji je igrao rukom posle pokušaja Musea sa ivice peterca.

Simone Verdi je najbolji strelac iz slobodnih udaraca u Seriji A u poslednjih sedam godina. Osam puta se upisao u strelce na ovaj način, a ovo mu je drugi put da postigne dva gola iz slobodnog udarca na ovakav način. Prethodni put je to učinio u sezoni 2017/2018. kao igrač Bolonje protiv Krotonea i to je jedan dao levom, jedan desnom nogom.

Iako su dva jedanaestrca za Speciju dosuđena u rasponu od 18 minuta, gosti su se odličili da promene izvođača, pa je ovad drugi izveo nekadašnji igrač Rome Danijele Verde. To je učinio na podjednako siguran način kao i Manaj, mada je oba puta Luiđi Sepe išao u istu stranu.

Pokušali su domaći da promene situaciju u nastavu, Kolantuono je napravio veliki broj izmena, odmah u nastavku uveo Milana Đurića, a potom i Perotija, Bohinena i Mikaela, ali su gosti bili odgovorni u defanzivi, izbegavali su faulove u opasnoj zoni, što je značajno otežalo posao domaćinu.

Iskusni srpsko vezista Ivan Radovanović proveo je svih 90 minuta na terenu u debiju za Salernitanu i tradicionalno istrčao ogroman broj kilometara i vodio bezbroj jakih udela sa protivničkim igračima.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan 1:2 (1:0)

/Perišić 38 - Žiru 75, 78/

Fjorentina - Lacio 0:3 (0:0)

/Milinković Savić 52, Imbolie 70, Biragi 81ag/

Nedelja

Atalanta - Kaljari 1:2 (0:0)

/Palomino 64 - Pereiro 50, 68/

Bolonja - Empoli 0:0

Sampdorija - Sasuolo 4:0 (2:0)

/Kaputo 5, Sensi 7, Konti 63, Kandreva 90+1pen/

Venecija - Napoli 0:2 (0:0)

/Osimen 59, Petanja 90+10/

Udineze - Torino 2:0 (0:0)

/Molina 90+3, Puseto 90+7pen/

Juventus – Verona 2:0 (1:0)

/Vlahović 13, Zakarija 61/

Ponedeljak

Salernitana - Specija 2:2 (2:2)

/Verdi 3, 16 - Manaj 12, Verde 30/




tagovi

Simone VerdiSalernitanaSpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara