Dva komada Vlahovića i lekcije iz Subotice - malo za Francusku sa prvotimcima PSŽ-a, Arsenala, Borusije, Fjorentine...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 19:24

Uverljivih 4:2 za moćnu U23 selekciju Trikolora

Verovatno da mnogi ni u Staroj Pazovi nisu znali da se utakmica uopšte igre, ali na stadionu “Mišel Platini“ u Sportskom centru FSS imalo je šta da se vidi. Francuzi su turneju ozbiljno shvatili, pa su u Srbiju doputovali sa prilično jakom U23 reorezentaciju koju su, između ostalog, činili i prvotimci Pari Sen Žermena, Arsenala, Borusije Dortmund... I protiv takve, kombinovana selekcija Srbije (igrači rođeni između 1995. i 2000. godine) nije mogla više od časnog poraza – 2:4.

Nije mogla pre svega protiv Muse Dijabija, 19-godišnjeg krila koji je već odigralo pet utakmica za prvi tim Pari Sen Žermena, a danas u Pazovi pokazalo zašto su mu Sveci već dali profesionalan ugovor. Dva gola i asistencija za Jasina Adlija – saigrača sa Parka prinčeva – uz pogodak Nantovog Todija Juana bila su previše za izabranike Milana Obradovića.

Izabrane vesti

Oba gola za Srbiju bila su delo Dušana Vlahovića. Prvi je za 1:1 pao posle dobre kombinacije Spartakovih Nemanje Glavčića i Aranđela Stojkovića. I drugi je bio lekcija subotičke škole fudbala. Doduše, Ognjen Đuričin je već napustio Spartak, ali je tamo doživeo superligašku afirmaciju. A posle ove večerašnje partije možemo samo da konstatujemo da se u Subotici ima šta naučiti.

Nažalost, ne baš dovoljno da bi se izvukao bolji rezultat protiv Francuske – poslednjih sezona ubedljivo najvećeg izvoznika fudbalera top klase – ali ovde ishod i nije bio najvažniji. Nemaju često superligaški fudbaleri prilike da se odmere sa ovakvim igračima. A reći ćemo samo da su Francuzi u Srbiju doveli i golmana Fjorentine Albana Lafonta, štopere Ajntrahta Evana N’Diku i Borusije Dana Zagadua, Pari Sen Žermenovog Stenlija N’Sokija, vezistu Borusije Menhenhladbah Mikaela Kjuzansa,  pa i Arsenalovog čupavca Matea Genduzija...

Za Srbiju su uglavnom igrali superligaški igrači uz Aleksandra Vukotića iz belgijskog Vasland-Bevernea, te Viktora Lukića i Dejana Đurića iz Brodarca.

SRBIJA: Vasiljević (od 85. Marković), Stojković, Kovačević (od 85. Đurić), Eskić (od 46. Petrović), Pankov (od 62. Cvetković), Vukotić (od 79. Tekijaški), Đuričin (od 62. Duronjić), Glavčić, Vlahović (od 62. Stuparević), Srećković (od 79. Pantić), Mrkić (od 85. Lukić).

FRANCUSKA: Lafont, N’Dika, Sagadu (od 70. Berned), Dijabi, Kuzans, Sisoko, Matondo, Žuan, Basila (od 46. Adli), Luidis, Sumare (od 81. Pintor).

(FOTO: Fudbalski savez Srbije)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara