Fredi Alvarez Škupijev junak  (©FK Škupi)
Fredi Alvarez Škupijev junak (©FK Škupi)

Dva penala u tri minuta odveli Škupi na vrh, Renova nastavlja da oduševljava

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 12:48

Debi-radost i za Tikveš

Najbolji tim po formi u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi, ekipa Škupija, ponovo je na vrhu. Na stadionu "Blagoj Istatov" koji nosi ime po legendarnom golmanu bivše Jugoslavije, tim sa Čaira je u derbiju kola slavio nad Akademijom Pandev (1:3) u infarkt meču.

Utakmica je ponudila tri penala, od kojih su dva bila za Škupi. Sva četiri gola pala su u drugom poluvremenu: domaćin je poveo osmim golom u sezoni Martina Mircevskog u 50. minutu, a zatim je, posle velike inicijative, zlatna zamena Marko Đorgjevski pogodio za 1:1. Kada su svi čekali kraj, gost je u tri minuta dobio dva penala! Bekovi Akademije Pandev bili su neoprezni, a to je kaznio Fredi Alvarez sa dva pogotka sa bele tačke za konačnih 1:3.

Izabrane vesti

Prvu pobedu u Prvoj ligi upisao je Tikveš iz Kavadaraca, kome je očigledno dobro došla trenerska promena. Pane Blaževski je prošlost, Vlatko Kostov je novi trener, a tim Makedonije Đorče Petrov savladan je rezultatom 3:0. Katastrofalna golmanska greška Stefkovskog donela je prvi gol timu iz Kavadarca, delo kamerunskog napadača Ngobe, a zatim su Ivanovski i Spahiu imali svoju trenutke.

Bitoljski Pelister je kao gost iznenadio Rabotnički i osvojio bod, prvi gostujući ove sezone (1:1). Tim Dimitara Kapinkovskog je bio u podređenoj ulozi, ali je u produžetku uspeo da osvoji bod. Rabotnički je skoro čitav meč imao prednost zahvaljujući golu Ristevskog u 34. minutu meča, ali je pre kraja, tačnije u 91. minutu, džoker Gloir Antonio debitantskim golom u dresu kluba iz Bitolja doneo bod koji bi mogao značiti u daljoj borbi za opstanak.

Renova je u spektakularnoj utakmici sa sedam golova bila bolja od Bregalnice (5:2). Katip Osmani ove sezone čini čuda sa prvoligašem iz Tetova. Niko nije očekivao da će ovaj tim biti među najboljima u ligi. Pet različitih igrača pogađalo je mrežu građana Štipa, što je dokaz o sjajnoj timskoj igri Renove.



Fatjon Jusufi, Remzifaik Selmani, Šefit Šefiti, Antonio Ilieski i Burhan Mustafov upisali su se u listu strelaca, pa je Renova na vrhu tabele izjednačena sa Škupijem.

Struga je igrala kod kuće po planu i zaustavila favorita i aktuelnog šampiona Škendiju sa 1:1. Prokletstvo ekipe iz Tetova na gostovanjima u gradu pored jezera se nastavlja – nema pobede u tri meča .


Emir Skenderi doneo je prednost Strugi u 11. minutu, dok je Angelče Timovski spasio goste poraza deset minuta pre kraja. Škendija je još jednom mogla da se uveri da joj je glavni problem ove sezone realizacija. Tim Brune Akrapovića imao je više šansi od protivnika, ali je izostala završnica.

I Skoplje je zabeležilo važan trijumf, na gostujućem terenu protiv Boreca iz Velesa (0:2). Domaći tim nije imao leka za raspoloženog strelca, 35-godišnjeg Hristijana Kirovskog. Najistureniji napadač Skoplja je oba gola za "gusare" postigao u prvom poluvremenu.

MAKEDONIJA 1 – 8. KOLO

Borec – Skoplje 0:2 (0:2)

Rabotnički – Pelister 1:1 (1:0)

Renova – Bregalnica 5:2 (3:1)

Struga – Škendija 1:1 (1:0)

Tikveš – Makedonija Đ.P. 3:0 (0:0)

Akademija Pandev – Škupi 1:3 (0:0)

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

MakedonijaMakedonija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara