(©Reuters)
(©Reuters)

Dva poziva iz Engleske za nesuđenog srpskog reprezentativca

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.01.23. | 15:58

Lester i Bornmut zainteresovani za Miloša Kerkeza

Samo 19 godina ima Miloš Kerkez, a čest je gost na stupcima svetske štampe.

Momak iz Vrbasa, nesuđeni srpski reprezentativac, koji je odlučio da igra za Mađarsku, mogao bi karijeru da nastavi u Engleskoj. AZ Alkmaru, za koji igra mladi levi bek, javila su se dva kluba sa Ostrva – Lester i Bornmut, javljaju engleski mediji.

Izabrane vesti

Kerkez je ocenjen kao jedan od najtalentovanijih levih bekova na svetu. U februaru 2021. je iz mađarskog Đera prešao u Milan, ali bila je to klasična greška u koracima mladog igrača kojeg zavedu svetla velikog kluba. Nije se Miloš naigrao u taboru rosonera, samo što je, za razliku od mnogih, na vreme shvatio da će to usporiti, možda i ugasiti njegov fudbalski razvoj.

Posle godinu dana Kerkez je prešao u AZ Alkmar i tamo zablistao. Na 28 utakmica minule jeseni na svim frontovima postigao je tri gola, dok je za šest asistirao. Stigao je i da debituje za A reprezentaciju Mađarske.

Sve to je skrenulo pažnju klubovima iz Engleske, koji su zainteresovani da dovedu u svoje redove igrača sa tako velikom perspektivom na poziciji beka, koja je sve deficitarnija u svetskom fudbalu.

Dobra okolnost za sve zainteresovane klubove je što AZ Alkmar ne spada u tvrde pregovarače, koji cede do poslednjeg minuta, do poslednjeg evra. Holanđani su svesni da su razvojni klub i raspoloženi su da za pravu ponudu ne zatežu previše.

No, prelazni rok je tek počeo...


tagovi

LesterBornmutAZ AlkmarMiloš Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara