Dva sata kvalitetnog programa u Marbelji: TSC morao da pruži ruku Amerikancima

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.01.24. | 17:46

Vicešampion Srbije poražen u duelu sa timom iz MLS-a i u regularnom delu i nakon produžetka – 3:2.

Nakon Vankuvera, odmerili su snage Topolčani sa još jednim članom MLS-a, ekipom Sijetl Saundersa. TSC je stigao ekspresno do prednosti, da bi u nastavku fudbaleri ekipe Brajana Šmecera uspeli da preokrenu. Po dogovoru oba stručna štaba utakmica je trajala 120 minuta, pa je nakon regularnog dela odigrano još pola sata fudbala bez pauze. Ipak, ni dva sata igre nisu pomogla vicešampionu Srbije da ostane neporažen, Albert Rusnak je u poslednjim sekundama utakmice zatresao mrežu Nikole Simića i tako potvrdio pobedu svoje ekipe – 3:2.

Priliku su u timu vicešampiona Srbije dobili gotovo svi fudbaleri, stručni štab se ponovo odlučio na ofanzivnu postavku sa trojicom napadača i četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Svoju golgetersku formu je potvrdio Ifet Đakovac, dok je Nikola Kuveljić prikazao izuzetnu snalažljivost u završnici. Mladi Aleksa Preradov je stigao do asistencija, i umalo do pogotka, dok je Matija Popović takođe bio solidan u odbrani. Inicijativa je periodično bila na strani TSC ili Sijetla, a član MLS-a je znao da iskoristi svoje šanse. Istakao se u redovima Saundersa rezervista Leo Ču, brazilski napadač je sa dve asistencije kumovao pobedi svog tima.

Izabrane vesti

Silovito je ekipa Žarka Lazetića ušla u meč i povela već nakon nepunog minuta igre, pogotkom Ifeta Đakovca. Stigli su Saundersi do izjednačenja nakon prekida, Raul Ruidiaz je šutirao a lopta se uz odbitak našla pred golom Veljka Ilića, koji je ispratio udarac glavom novajlije u redovima američkog tima, Georgi Minungua. Posle pogotka dobili su krili izabranici Brajana Šmecera, pa su mogli i do preokreta pred pauzu. Na nivou je bila odbrana Topolčana, koja je uspela da izađe na kraj sa motivisanom ofanzivom Sijetla.

TSC je mogao da povrati prednost već na startu drugog poluvremena, Miloš Pantović je nakon centaršuta Šoš Bencea pogodio prečku, te je u nastavku akcije čuvar mreže Endru Tomas uspeo da zaustavi i udarac Nemanje Stojića. Polako je vicešampion Srbije preuzeo inicijativu, ali nije uspeo da stigne do preokreta. Nikola Kuveljić se dva puta našao u prilici, njegov prvi udarac je otišao pored stative dok je drugi bio blokiran. Nije se predavao ni tim iz MLS-a, Džordan Moris je propustio izglednu priliku, kada se našao oči u oči sa Nikolom Simićem, te je čuvar mreže Topolčana izašao kao pobednik iz ovog duela.

Kada već svoje šanse nisu znali da iskoriste fudbaleri TSC-a, iskoristio ih je Sijetl. Dilan Teveš je odlično ispratio centaršut Lea Čua i loptu prosledio u mrežu za potpuni preokret Saundersa. Nakon regularnog dela slavila je ekipa iz MLS-a, ali su po dogovoru oba stručna štaba odigrani i produžeci.

Vrhunski je izgledala akcija za izjednačenje Topolčana. Martin Mirčevski je odložio loptu Aleksi Preradovu, a mladi napadač je poslao u prostoz za Nikolu Kuveljića. Zadnji vezni TSC-a je šutirao spoljnim delom stopala i matirao čuvara mreže Sijetla, Džejkoba Kastra. Mogao je Prerodov i do gola za novu prednost njegovog tima, lopta se posle udarca Nikole Čolića od prečke odbila na noge napadaču vicešampiona Srbije, koji je ipak bio neprecizan.

Umalo da prekida ponovo bude koban za Topolčane, Džordan Moris je loptu okrznuo glavom posle udarca iz ugla, a ona je otišla pored stative. Pred sam kraj utakmice, novi odličan prodor Leo Čua, i asistencija za Alberta Rusnaka koji postiže pogodak za pobedu Sijetla.

 

SIJETL SAUNDERS – TSC 3:2 (1:1, 2:1)

/ Đakovac 1, Kuveljić 104 - Minungu 34, Teveš 84, Rusnak 120/

SIJETL SAUNDERS: Tomas, Pele, Areaga, Bejker, A. Roldan, Atensio, Mior, K. Roldan, Rotrok, Minungu, Ruidiaz. Igrali su još: Kastro, Lopez, Hokins, Bel, Rienci, Leiva, Vargas, Rusnak, Teveš, Ču, Moris.

TSC: Ilić, Vlalukin, Stojić, Antonić, Šoš, Vulić, Đakovac, Milosavljević, Jovanović, Rakonjac, Pantović. Igrali su još: Simić, Popović, Krstić, Petrović, Radin, Kuveljić, Čolić, Ćirković, Milovanović, Preradov, Mirčevski.


tagovi

Nikola KuveljićIfet Đakovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara