Iz perioda saradnje (© Star sport)
Iz perioda saradnje (© Star sport)

Dva V ne mogu bez jednog

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 18:29

Aktelni predsednik i generalni direktor na današnji dan imaju većinu u Skupštini

Ništa posebno se nije desilo na sednici Upravnog odbora, izgleda da ništa spektakularno neće ni na Skupštini. Većali su čelnici Partizana šta da rade povodom aktuelne krize, zakazali sednicu najvišeg klupskog organa za ovaj meseci, mada i bez obzira što još nije određen datum, sa velikom sigurnošću može da se konstatuje kako će dobiti podršku delegata.

To što su predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura pod pritiskom, najvećim otkako su decembra 2014. došli u klubu, ne brine ih previše, jer među 41 čovekom, koliko broji članstvo u Skupštini, imaju dovoljan broj istomišljenika . Zato se ovih dana u i oko Humske može čuti da će taj skup za nekoliko sedmica biti maltene protokolarne prirode, da se ništa epohalno neće desiti, iako navijači i mnogi bivši asovi insistiraju na promenama.

Izabrane vesti

Razlog što Vučelić i Vazura, zajedno sa saradnicima, imaju većinsku podršku leži u spoznaji da im je to obezbedio nekada bliski saradnik, Vladimir Vuletić. Dok je još bio u klubu, profesor Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu, radio je, između ostalog, sa ostatkom pravnog tima, i na promeni Statuta, kao i izbornih procedura, što je u konačnici dovelo i do produžetka mandata aktulenim rukovodiocima. Suština je takva da su tad izborne liste, koje su dale delegate u Skupštini, najpre prošle verifikaciju kod aktuelnog rukovodstva, pa je na zasedanju iz janaura 2022. tandem Vučelić-Vazura dobio novi petogodišnji mandat, da vodi klub do 2027.

Tačno je da je Vuletić godinu dana ranije (2021) napustio crno-bele, mada je ta ključna promena u izbornoj proceduri napravljena za vreme njegovog bitisanja, dok je još bio u potpredsedničkoj ulozi.

Zanimljivo, među članovima Skupštine Partizana nalaze se, između ostalih, novi trener Igor Duljaj, sadašnji i bivši sportski direktor Ivica Kralj i Ivica Iliev, aktuelni direktor Omladinske škole Vanja Radinović, član Upravnog odbora Goran Pandurović, Milan Obućina, generalni sekretar SD Partizan, koji je u aktuelnoj vladi crno-belih...

Većina njih ili skoro svi podržavaju rad Vučelića i Vazuru i teško je poverovati da bi na sednici Skupštine mogli da glasaju protiv izveštaja koji će pred njih podneti predsednik i generalni direktor. Isti onih koji pod čijim su nadzorom ušli najviši organ.



tagovi

Milorad VučelićMiloš VazuraVladimir Vuletić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara