(©Reuters)
(©Reuters)

Dvajt Jork vraća slavu Gloriju

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 18:11

Legenda Mančester junajteda I Aston Vile prvi je favorit za novog trenera kluba iz Perta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Punih 13 godina otkako je rekao "zbogom" aktivnom igranju, legendarni Dvajt Jork je spreman da se vrati na fudbalsku pozornicu. Nekadašnji as Aston Vile i Mančester junajteda, prvi je favorit za klupu australijskog Pert Glorija, koji bi prema pisanju lokalnih medija trebalo da preuzme ekipu po završetku ove sezone, koju u glavnom gradu Zapadne Australije neće pamtiti po dobrom.

Izabrane vesti

Pert Glori ove sezone tavori na dnu A-lige, sa samo 14 bodova iz 24 utakmice. Ovako lošem učinku nekadašnjeg finaliste australijskog šampionata najviše su kumovale stroge restriktivne mere uvedene u Zapadnoj Australiji zbog pandemije kovida. Glori je tokom gotovo čitave sezone bio prinudno "proteran" iz Perta i morao je kao domaćin da igra u Sidneju, Melburnu, pa čak i na Tasmaniji.

Ceh za loše rezultate je platio trener Ričard Garsija i Pert odrađuje završnicu sezone sa privremenim šefom stručnog štaba Rubenom Zadkovičem. Uprava kluba, na čelu sa sportskim direktorom Tonijem Pinjatom, želi da pokrene renesansu Glorija u narednoj sezoni, a na putu oporavka ključni fajktor bi trebalo da bude novi trener ekipe. Izbor je pao na 50-godišnjeg Jorka, koji će u junu steći FIFA Pro licencu.

Ne mogu da komentarišem mogućnost da preuzmem Pert, jer to nije nešto o čemu znam, ali sam stavio do znanja kada sam bio u Australiji da uskoro dobijam trenersku licencu i da sam spreman da pređem u trenerske vode“, rekao je Jork za australijski sajt FTBL.

Nekadašnji reprezentativac Trinidada i Tobaga kaže da je otvoren za ponude i stavlja do znanja da Australiuju vidi kao idealnu sredinu za početak trenerske karijere, tim pre što dobro poznaje prilike u A-ligi.

Čovek koji je za Mančester junajted odigrao preko 150 utakmica i postigao 65 golova, nije samo prvi pik Pert Glorija, već ga je izabralo i Udruženje profesionalnih fudbalskih liga Australije a vodi tim "svih zvezda" A-lige u utakmici protiv Barselone, koja će se odigrati 25. maja u Sidneju. Za sada, Dvajt Jork ne želi da potvrdi ove informacije, ali mediji u Australiji tvrde da su razgovori u završnoj fazi i da će nekadašnji golgeter Vile i Mančester Junajteda s klupe predvoditi izabrani tim australijskog šampionata u predstojećem fudbalskom spektaklu.

Jork je nedavno boravio u Melburnu gde je promovisao turneju Mančester junajteda po Australiji. Crveni đavoli će se 15. jula u prijateljskoj utakmici sastati sa Melburn Viktorijem, a četiri dana kasnije igraće protiv Kristal Palasa, koji takođe dolazi na australijsku turneju.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Dvajt JorkPert GloriAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara