Vazura i Vučelić (© Star sport)
Vazura i Vučelić (© Star sport)

Dve Partizanove „utakmice“ odluke: Borba za pozicije i za licencu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 10:45

Skupština kluba u „Zemunelu“, vremenski škripac pred UEFA monitoring

Jedna od presudnih utakmica u borbi za drugo mesto na programu je u subotu veče u Novom Sadu, a dva „meča“ vredna možda čak i cele budućnosti kluba igraju se tokom petka. Kao što je tokom 2023. teško pretpostaviti ishod na Partizanovim susretima, tako vlada neizvesnosti – možda ne baš toliko velika – šta će se desiti na sednici skupštine, a još više hoće li čelnici uspeti da u danu kad ističe rok za predaju dokumentacije UEFA regulišu obaveze prema bivšim igračima i tako osigurati dobijanje evropske licence za narednu sezonu.

Čini se da su ovi događaji ispreplitani, da jedan ne može bez drugog, kao i da se ništa spektakularno neće desiiti. Prema nagoveštajima koji su kružili prethodnih dana, niti će aktuelna vlada crno-belih „pasti“, niti će klub uprkos vremenskom škripcu ostati bez dozvole da od leta opet učestvuje u međunarodnim takmičenjima.

Izabrane vesti

Možda nije tako jednostavno kao što se čini, međutim, sve navodi na zaključak da će u Humskoj i posle ovog petka situacija biti podvedena pod „redovnu“.

Pre mesec dana zakazana skupština konačno će biti održana u prostorijama Sportskog centra „Zemunelo“. Samo što su informacije takve da se na njoj ništa kapitalno neće desiti. Bar ne ono što očekuju navijači, koji od revanša sa Šerifom javno traže ostavke, niti bivši asovi, koji bi da vide leđa aktuelnoj garnituri. U ovom trenutku ostanak Milorada Vučelića na predsedničkoj poziciji, kao i njegovog Upravnog odbora, plus generalnog direktora kluba, Miloša Vazure, deluje izvestan. Između ostalog i usled činjenice da je sadašnji saziv Skupštine birao pređašnji Upravni odbor (na čuvenim zborovima) i ne deluje logično da ljudi koji su u najvišem klupskom telu glasaju protiv onih koji su ih tu postavili.

Opozicija oličena u prvom čoveku Sportskog društva i košarkaškog kluba, Ostoji Mijailoviću, u ovom trenutku nema dovoljno resursa da pritisne čelnike fudbalskog kluba na povlačenje. Nekoliko stroja mesecima radi na formiranju tima koji bi trebalo da preuzme Partizan, ali njihove aktivnosti nikako da se usaglase i da javno objave plan kako bi mogli da uđu u klub. Zato je Vučelićeva i Vazurna pozicija komotna.

Toliko dobra da su, navodno, u komunikaciji sa zvaničnicima državne vlasti kako bi obezbedili novac za dobijanje licence. Rok pred monitoring UEFA ističe baš ovog petka, poslednjeg dana marta (kao i svake godine) i opet je napeto, pošto veliki broj poverilaca želi novac stečen u periodu dok je nosio dres kluba. A novca baš i nema. To je razlog što su se rukovodioci Partizana minulih dana angažovali na dva razboja: jedan podrazumeva „pregovore“ oko dobijanja novčane pomoći sa viših instanci, a druga da se pojedinci odobrovolje da potpišu reprogram duga i tako pomognu crno-belima.

Kako sad stvari stoje, kao u šahovskoj partiji, Partizan će u cajtnotu izbeći da mu padne zastavica. Osim ako se nešto drastično ne promeni do kraja dana...


tagovi

FK PartizanMilorad VučelićMiloš Vazura

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara