Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dve pretnje Brižu na Gelamko areni

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 11:24

Tisudali i Jaremčuk su učestvovali u 36 od 42 ligaška gola Genta, Mozzart vam poklanja kvotu 2,07 na pobedu Briža, kladimo se da nećete naći veću nigde na planeti

Koliko treneru Klub Briža Filipu Klemonu teško pada ispuštanje bodova, čak i kada realna konkurencija u borbi za titulu prvaka Belgije ne postoji, pokazuju i događaji posle remija sa Šarlroom. Na konferenciji posle utakmice strateg lidera Župiler Pro lige zapenio je na sudije.

Izabrane vesti

"Isprva samo pomislio, izgubili smo dva boda protiv Šarlroe, ali tada nisam pred sobom imao čitavu sliku. U međuvremenu sam video grešku sudija prilikom starta na Sobolu. Da smo poveli 2:0 bio bi to potpuno drugačiji meč. Nemam objašnjenje zašto nismo dobili penal, verovatno su ljudi u VAR sobi otišli po Koka kolu ili neko drugo osveženje", izrazio je svoje razočaranje suđenjem Klemon.

PRIMEIRA, 21.15: (6,25) FAMALIKAO (4,00) BRAGA (1,55)

Brižu je prekinuta serija od deset vezanih pobeda, ali branilac trofeja ne bi smeo da misli fokusira na izgubljene bodove već na nove izazove. Bodovna zaliha u odnosu na najbliže pratioce je ogromna, praktično nedostižna i takvo stanje stvari plavo-crnima skida faktor pritiska sa leđa pred gostovanje Gentu na Gelamko areni, u duelu koji predstavlja bitku za Flandiju. Ekipa sa Jan Brejdela vreba osvetu za poraz iz prvog dela sezona i pokušaće Bizonima da oteža misiju okončanja ligaškog dela prvenstva u plej-of zoni.

Najraspucanijem napadu šampionata ponovo se priključio Bas Dost. Visoki Holanđanin se povredio protiv kijevskog Dinama, a posle toga propustio okršaje sa Standardom (kup), Zulteom i Šarlroom. Posle manjeg golgeterskog i takmičarskog posta, bivši fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta pokušaće da pronađe formu koja ga je krasila po dolasku iz Nemačke - na prvih šest nastupa za novi klub postigao je pet golova.

Dopuniće Dost Brižov napadački arsenal, koji ove sezone puca rafale iz svih oružja. Prosto ne znate ko će vam na kraju poslati loptu u mrežu. Da li starosedeoci Hans Vanaken (šest golova, šest asistencija) i Rud Former (pet golova, osam asistencija), najbolji strelac Noa Lang (12 pogodaka, šest asistencija) ili neko četvrti. Sa druge strane timske napadačke brojke Genta nisu impresivne - tim sa Gelamko arene je postigao 42 gola, čak 20 manje od Briža, a sudbinu uglavom stavlja u ruke Romana Jaremčuka i Tarika Tisudalija. Zajedničkim snagama postigli su 26 ligaških golova Genta, a učestvovali u 36!

Ako tandem domaćina bude zaustavljen, eto Brižu autoputa ka pobedi. Poslednje tri posete Gelamko areni, drugi najtrofejniji belgijski klub pamti s osmehom na licu. Jednom je remizirao i dva puta slavio uključujući i trijumf iz septembra 2018. godine kada je bilo 0:4.

BELGIJSKA ŽUPILER PRO LIGA, 28. KOLO

20.45: (3,80) Gent (3,45) Klub Briž (2,07)



tagovi

GentKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara