Fulam (©Reuters)
Fulam (©Reuters)

Dvostruki asistent Mitrović pomerio lične granice i Fulam iz zone ispadanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 20:25

Kotidžersi probili led - Vba pao za prvi trijumf u Premijer ligi ove sezone

Još od prvog kola i poraza od Arsenala 3:0 bilo je jasno da se odbrana Fulama ne može smatrati ozbiljnom. Kotidžersi u međuvremenu nisu uradili mnogo kako bi se stečeni utisak popravio/promenio. Do večeras. Londosnki tim je u utakmici vrednoj šest bodova, ne samo probio led, savladao Vest Bromvič Albion i okitio se prvim ovosezonskim prvenstvenim trijumfom, već je i prvi put u sačuvao mrežu u Premijer ligi - 2:0. Od ostatka ekipe Fulama očekivalo se da hrani loptama Aleksandra Mitrovića, a okončalo se tako što je srpski internacionalac pakovao golove ostatku ekipe.

Koliko je sastav Slavena Bilića bio bezopasan, govori podatak da je prvi udarac u okvir gola imao u 66. minutu. Neki statističari verovatno parabolu Kaluma Robinsona koja je sletela u ruke Alfonsa Areole ne bi ni zaveli pod kategoriju udarci u metu. Tako bledog i anemičnog rivala Skot Parker i njegovi izabranici nisu smeli da puste sa Krejven Kotidža neporaženog. I za prva tri boda u sezoni postarali su se već u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Za četiri minuta domaćin je uradio sve što mu je bilo neophodno da konačno progleda i prodiše. U 26. Mitrović je glavom nacrtao loptu na drugu stativu, a tamo je Rid završio lakši deo posla, uz detalj da je Branislav Ivanović bezuspešno pokušao da glavom raščisti loptu sa gol linije.Vrlo brlo srpski napadač uradio nešto što mu nikada ranije nije pošlo za rukom u Premijer ligi. Podelio je dve asistencije u istoj utakmici. Šmekerski, iz prve, sa puno osećaja odložio je loptu Ola Aini, a Nigerijac je teško mogao preciznije, efektnije i atraktivnije da pogodi.

Drugo poluvreme, samo je potvrdilo napadačku nemoć Vest Bromvič Albiona. Gosti su ostali na pomenutom pokušaju Robinsona iz 66. minuta ne dozvolivši Areoli da pošteno zaradi dnevnicu. Posle četiri vezana remija VBA i Fulam prvi put nisu odigrali nerešeno, a nije nastavljena ni praksa u kojoj pogađaju oba rivala.

Fulam više nije jedan od četiri premijerligaša bez trijumfa - na listi ostaju Šefild, Barnli i Vba, a Slaven Bilić verovatno postaje glavni favorit za otkaz u engleskoj eliti.


PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Ait Nuri 18, Podense 27/

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Voker 28/

Barnli - Čelsi 0:3 (0:1)

/Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70/

Liverpul - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Salah 43 penal, Žota 85 - Fornals 10/

Nedelja

Aston Vila - Sautempton 3:4 (0:3)

/Mings 62, Votkins 90+3 penal, Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord Prauz 33, 45, Ings 58/

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)

/Vilson 56 pen, 84 - Kalvert Luvin 90+1/

Mančester Junajted - Arsenal 0:1 (0:0)

/Obamejan 69 penal/

Totenhem – Brajton 2:1 (1:0)

/Kejn 13, Bejl 76 – Lampti 56/

Ponedeljak

Fulam- Vest Bromvič Albion 2:0 (2:0)

/Rid 26, Aina 20/

Lids - Lester 1:4 (0:2)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara