Pjer-Andre Žinjak (©Reuters)
Pjer-Andre Žinjak (©Reuters)

Džaba Tigresu strašna Žinjakova forma kad ima amatersku odbranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 06:57

Meksička Klausura: Plava mašina i dalje neporažena na gostovanjima

Andre Pjer Žinjak igra kao mladić. Kriza je prošlost, ponovo je najbolji strelac meksičkog šampionata i pojava koja uliva rivalima strah u kosti. Ne može u Klausuri da prođe Tigresov meč a da francuski napadač ne postigne gol. Ali, džaba Tigresu vrhunski napadač kad ima amatersku odbranu - 2:2 (2:1).

Jeste u strašnoj golgeterskoj formi Andre Pjer Žinjak, ali ni on ne može da popravi sve brljotine defanzivaca. Tačnije, odbrana mu nije ni dala vreme da je izvadi. Krahirala je dva puta u najgorim trenucima - u sudijskoj nadoknadi pvog i drugog poluvremena. Mesta za popravku nije bilo. S nevericom na licima posmatrali su navijači Tigresa šta rade igrači. Želeće što pre da zaborave kardinalne greške.

Izabrane vesti

Sa sedam postignutih golova Andre Pjer Žinjak je najbolji strelac meksičke Klausure. Ni Kruz Azul, specijalista za gostovanja, nije uspeo da ga ukroti. Šunjao se francuski napadač u kaznenom prostoru, osetio je trenutak gde treba da se pozicinira i postigao je jedan od lakših golova u karijeri. Sve što je bilo potrebno je da poturi nogu.

A, kada je Tigres duplirao vođstvo preko Huana Pabla Vigona, koji je asistirao Žinjaku kod prvog gola, činilo se da je Tigres na pravom putu da zabeleži šestu uzastopnu pobedu i nanese Kruz Azulu prvi prvenstveni poraz na starni, a treći ukupno. Nadomak cilja odbrana je počela da razgrađuje stvorenu zalihu.

Sve je počelo od golmana Nauela Guzmana, koji je kasnio da pokupi loptu u prostoru gde bi trebalo da gospodari. Nećkao se, ostao vezan za gol-liniju, onda ipak odlučio da krene na loptu i zakasnio. Peruanski defanzivac Luis Abram vratio je nadu Kruz Azulu da može ostati neporažen. Tinjala je čitavo drugo poluvreme i kada je počela da se gazi, u nadoknadi, domaćin je poklonio još jedan gol Plavoj mašini. “Zablistala” je kompletna odbrana Tigresa. Ovajdio se Ignasio Rivero drugo kolo u nizu.

MEKSIKO 1, KLASURA – 8. KOLO

Sreda

Puebla Huarez 1:1 (0:0)

/Erera - Arse/

Toluka – Tihuana 1:2 (1:1)

/Rivera 39ag – Ruiz 17, Montesinos 85/

Klub Amerika – Keretaro 1:1 (1:0)

/Valdez 5 – Sepulveda 90+5/

Leon – Monterej 0:0

Mazatlan – Nekaksa 0:0

Četvrtak

Atlas - Pačuka 0:1 (0:0)

/De la Rosa 87/

Tigres - Kruz Azul 2:2 (2:1)

/Žinjak 11, Vigon 30 - Abram 45+3, Rivero 90+3/

Atletiko San Luis - Gvadalahara 2:2 (2:0)

/Berteram 21, Huarez 43 - Beltran 48, Angulo 69/

Santos Laguna - UNAM Pumas 3:2 (1:1)

/Lopez 39ag, Gorijaran 73pen, Presijado 79 - Ortiz 37, Dineno 79/



tagovi

TigresKruz AzulAndre Pjer ŽinjakMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara