Plea i Upamekano u duelu (© Reuters)
Plea i Upamekano u duelu (© Reuters)

Džaba VAR kad se čovek pita za sve: Čudno deluje, ali sudije su osakatile Bajern (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 17:36

Borusija iz Menhengladbaha ga dokrajčila, opet – 3:2

Citat kaže da je nemačka medicina najbolja na svetu, verovatno se i VAR u Bundesligi najlogičnije koristi od svih najjačih prvenstava Evrope, ali i tamo se na kraju sve svodi na ljudski faktor. Velika prašina podigla se u toj državi posle derbija subotnjeg kola 21. kola, u kome je Bajern poražen u Menhengladbahu (2:3). Opšti je utisak zbog odluka arbitara.

Borusija jeste savladala šampiona, ali je dobila veliki vetar u leđa već na startu utakmice kad je isključen Dajo Upamekano. Reklo bi se, neopravdano.

Izabrane vesti

Bežao mu je Alasan Plea, jurio sam prema doskorašnjem kolegi, Janu Zomeru, francuski štoper ga je sustizao, ali kad je procenio da rizikuje faul i isključenje povukao je nogu. Procena sudije Tobijasa Velca je da je tom prilikom, ipak, kačio špica domaćeg tima, iako za to nema odgovarajućih dokaza.

Bajern je bio zatečen, odmah posle toga, dok još nije uspeo da se pregrupiše, primio gol posle prekida, na pas Jonasa Hofmana reagovao Lars Štindl i bacio u trans publiku na Borusija parku.

Ne samo zbog detalja kad je isključen Upamekano, utisak je da su se sudije nevrzle na Bajern – koliko god to čudno zvučalo – i pomogle Borusiji. Kad je Štindl faulirao Kimiha nije zradio karton, kad je Kone oborio Pavarda takođe nije opomenut, ali kad je Gorecka zaustavio Pleu odmah je opomenut.

Uprkos brojčanom minusu, Bavarci su uzvratili tako što je Erik Maksim Šupo Moting okončao kontru, ali činenjica da je Borusija bila nadahnuta, plus imala taj vetar, i sa tirbina i iz pištaljke, omogućila je sastavu Danijela Farkea da stigne do pobede.

U drugom delu još jedan dugogodišnji član Jonas Hofman je pogodio na pas Plee, da bi zatim i sam namestio gol Markusu Tiramu i tako uticao da Borusija stigne do pobede. Usput, potvrdi da je za klub iz Minneha streptomicin. Dobla ga je treći put u poslednjih pet utakmica, a ni te dve preostalie nije izgubila, umela je da ga tuče i 5:0 u Kupu Nemačke, a ovih 3:1 dobija na vrednosti ako se zna da je pre samo nekoliko dana tim Julijana Nagelsmana delovao autoritativno na Parku prinčeva i dobio PSŽ u osmini finala Lige šampiona.

A onda ovo klizanje. Možda ga košta i pada sa liderske pozicije, ako Union u nedelju savlada užasni Šalke.

BUNDESLIGA – 21. KOLO

Petak

Augzburg - Hofenhajm 1:0 (0:0)

/Jensen 89/

Subota

Borusija Menhengladbah – Bajern 3:2 (1:1)

/Štindl 13, Hofman 51, Tiram 84 – Šupo Moting 35, Tel 90+3/

Bohum – Frajburg 0:2 (0:1)

/Gregorič 39, Holer 51/

Štutgart – Keln 3:0 (1:0)

/Žil Dijaš 9, Sosa 59, Kolubali 74/

Volfzburg – Lajpcig 0:3 (0:1)

/Forsberg 14, Lajmer 85, Soboslaj 90+2/

18.30: (1,65) Ajntraht (3,80) Verder (5,50)

Nedelja

15.30: (1,60) Union Berlin (3,80) Šalke (6,00)

17.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,30) Herta (8,00)

19.30: (1,85) Bajer Leverkuzen (3,60) Majnc (4,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Dajo UpamekanoBajern MinhenBorusija MenhengladbahLars ŠtindlJonas HofmanMarkus TiramAlasan Plea

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara