(MN Press)
(MN Press)

Džajić prvi put kao predsednik: Nemam čarobni štapić, odgovornost i ozbiljnost biće odlika mog rada

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 15:49

„Prioritet plasman reprezentacije na EP“, poručuje novi lider FSS-a

Jednoglasno, računajući na delegate koji su bili prisutni na glasanju, Dragan Džajić je izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Odmah nakon što su podignute ruke, konstatovan izbor i ispraćen aplauzom, Džajić se prvi put obratio Skupštini i fudbalskoj javnosti kao novi predsednik srpske Kuće fudbala.

Izabrane vesti

„Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika FSS-a. Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov, jer smatram da znanjem i iskustvom mogu da pomognem. Možemo zajedno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo“, poručio je Džajić.

Novi predsednik je saopštio i šta će biti prioritet u njegovom radu u narednom periodu.

„Kada sam bio kandidat, rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom i da će odgovornost i ozbiljnost u pristupu obavezama u naredne četiri godine biti odlika mog rada i celog saveza. Nameravam da to ispunim. Ima dosta stvari koje u FSS dobro funkcionišu, ali i onih koje možemo da unapredimo. Merilo rada Saveza u javnosti je reprezentacija, daćemo sve od sebe da postanem redovan učesnik velikih takmičenja, Evropskog i Svetskog prvenstva, a potom i da napravi iskorak na njima posle dužeg vremena. Sada je prioritet plasman na Evropsko prvenstvo i da tamo ostvarimo uspeh“.

Naravno, Orlovi nisu jedino čime će se FSS baviti u naredne četiri godine.

„Želim da i u drugim oblastima budemo uspešni. Formirao sam tim kojem će biti zadatak da srpski savez napravi iskorak. Država u izgradnji infrastrukture pomaže koliko može, a razvoj treba usmeriti i na druge stadione, van Beograda. Svi sa nestrpljenjem čekamo izgradnju nacionalnog stadiona“.

Nada se Džajić i povratku publike na tribine.

„Kada sam bio igrač i kao navijač, uvek sam želeo pune tribine. A, navijače na stadione može da donese samo dobar rezultat, što smo videli i kada smo se plasirali na Mundijal. Najodgovorniji za to su stručni štab i igrači, mi smo tu da im obezbedimo sve uslove. I siguran sam da će tako i biti“.

Ne zapostavlja novi predsednik FSS-a ni brigu o mlađima.

„Želimo da radimo na razvoju svih regiona. Znam koliko imamo talentovane dece, ne smemo da dozvolimo da propadaju. Nisu svi potencijali koje imamo iskorišćeni u pravoj meri. Trudićemo se da ojačamo sve strukture Saveza, da takmičenje Superlige učinimo jačim, profitabilnijim. Želim da svakoj organizaciji u FSS dam punu autonomiju, ali će to značiti i da se traži odgovornost od njih. Sudijski organi će delovati samostalno, to potenciram jer je to uvek tema. Verujem ljudima u njoj, da to mogu, a Savez će biti brana koja će biti tu za njih“.

Iako je legenda Crvene zvezde, Džajić želi da bude jednak predsednik za sve.

„Želim da ukinem klubaštvo, sitne dnevne interese koji dovode do podela i destrukcije“.

Na kraju, novi lider srpske kuće fudbala nije želeo da daje velika obećanja.

„Nemam čarobni štapić, ne obećavam kule i gradove, niti govorim da ću ja sve rešiti. Niti sam to obećao. Mogu da radim najbolje što znam, da dam svoje znanje i umeće, a vreme će pokazati kako će to izgledati. Ne završava se sve time ko je pobedio. Samo vas molim da na početku imate strpljenja, da iz svih uglova prvo sagledamo sve probleme“, poručio je Dragan Džajić, novi predsednik FSS-a.


tagovi

FSSDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara