(©Reuters)
(©Reuters)

Džaku ne hvata euforija: Nismo igrali dobro protiv Španije

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.09.22. | 14:06

„Ali, pobedili smo, srećno ili ne“, kaže kapiten Švajcarske

Brazil je razbio Ganu (3:0), Srbija je ubedljivo tukla Švedsku (4:1), a Švajcarska je ostvarila verovatno najvredniji trijumf, jer je kao gost savladala Španiju sa 2:1 u Ligi nacija.

Dva gola iz prekida donela su Sajdžijama pobedu, ali kapiten Granit Džaka nije pao u euforiju posle vrednog „skalpa“.

Izabrane vesti

Branili smo se dobro, Španija je bila prilično bezopasna. Mi smo iskoristili naše šanse iz prekida. Mnogo smo radili na njima, pa nekad te akcije prođu, nekada ne. Ovog puta jesu“, konstatovao je DŽaka.

Zanimljivo, nije bio previše oduševljen igrom njegovog tima, ali ga nisu dotakle ni konstatacije da je Švajcarska srećno pobedila.

„Moram da priznam da nismo igrali dobro, ali na planu taktike, mentaliteta, želje, sve je bilo na svom mestu. Sreća ili ne, ostvarili smo važnu pobedu“.

I okreće se Džaka polako ka Kataru.

„Imamo velika očekivanja kao tim. Želimo da igramo dobar fudbal. Protiv nekih reprezentacija ćemo, ipak, morati da igramo drugačije, da imamo spreman Plan B. U prošlosti protiv nekih od tih timova smo teško dolazili do šansi, nismo uspevali da postignemo gol. Sada smo videli koliko i prekidi mogu da budu značajni. Ovaj tim ima veliko iskustvo, dobro se razvija“, zaključio je Džaka.


tagovi

Granit DžakaLiga nacijareprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara