Duel Kulibalija i Damfrisa (Reuters)
Duel Kulibalija i Damfrisa (Reuters)

Džeko spasao Interovo prvo mesto u vrelom Napulju, najbolje prošao Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 19:57

Podela plena u jednom od derbija sezone, trka za titulu dostiže sve veću temperaturu

Preko 1.000 fanatičnih Napolitanaca je dočekalo fudbalere Napolija ispred hotela uoči kratkog putovanja do stadiona. Tamo su već bili gost iz Intera. Uzdrmani porazom u gradskom derbiju od Milana. Sasvim suprotno raspoloženje je bilo kod domaćih fudbalera koji su igrali odlično i beležili još bolje rezultate prethodnih nedelja.

Derbi od kojeg se očekivalo da bude jedan od ključnih u trci za titulu nije doneo pobednika – 1:1.

Izabrane vesti

Ali slađi bod svakako ide Interu koji je odbio napad Napolitanaca, ohladio usijanu atomsferu ispod Vezuva i zadržao prvo mesto na tabeli. Makar do sutra. Doduše pet od šest izgubljenijh bodova u dva vezana derbija protiv direktnih rivala za skudeto ne mogu nikoga u Interu da učine spokojnim. Inter je ove sezone pobedio samo tri od deset derbija ako se računaju mečevi protiv sedam najboljih klubova u ligi. Prilična bodovna prednost se istopila i sutra gradski rival Milan može da preuzme prvo mesto uz meč više... Miriše da ćemo ove sezone imati trku za titulu u Seriji A kakva nije viđena godinama.

Napoli je mogao pobedom da potpuno sve otvori i da preskoči Nerazure na čelu tabele. Svi preduslovi su bili tu. Sjajna forma, vruć domaći teren, povratak reprezentativaca iz Afrike među kojima je i stub odbrane Kalidu Kulibali... Sa druge strane, Interu je falio povređeni Bastoni u srcu odbrane.  

Blizu 30.000 navijača na stadionu Dijego Maradona prepolovljenog kapaciteta je napravilo takvu buku na početku da se čovek zapita šta bi bilo da je bio pun... Lučano Spaleti je izveo najjači tim koji je imao na raspolaganju a sve oči su bile uprte u Viktora Osimena kao prvu napadačku opciju. Inzagi je takođe izveo najboljih 11 sa Džekom i Lautarom kao napadačkim tandemom.

Domaćin je počeo strahovitim pritiskom, a bomba Zjelinskog umalo da završi pod prečkom. Već u šestom minutu je Napulj eksplodirao. Škrinijar je srušio Osimena i skrivio penal, a kapiten Insinje je pogotkom sa bele tačke raspršio aromu skudeta u Napulju i prestigao na večnoj klupskoj listi strelaca onoga koji je to uradio poslednji put - velikog Dijega.

Ni 15 minuta meča nije prošlo, a na tribinama se prolomio huk neverice. Još jednu bombu Zjelinskog je zaustavila stativa. Da je ušla, teško da bi se Inter vratio i da bi Napolitanci prokockali 2:0...

Skoro pola sata su Napolitanci pritiskali Inter, Osimen je vadio gostima dušu na pamuk, a onda se povredio Politano, morao da izađe i kako da je izvučen šraf iz Napolijeve savršeno podmazane mašinerije... Intera do tada nije bilo nigde. Sve što su Nerazuri uradili u prvom poluvremenu je bio dobar prodor Damfrisa po desnom krilu koji je čudesnim klizećim presekao dugonogi Kulibali i još više raspalio publiku. Posle 45 minuta igre, delovalo je da je Inter skuvan u paklu podno Vezuva.

Ali početak drugo je doneo potpuni antiklimaks na "Maradoni". Za minut ni po igre je Inter stigao do izjednačenja. Džeko nije dobro zahvatio loptu prvi put, ali jeste drugi posle poklona Di Lorenca. I Interu je udahnut život...

Handanović je u svom stilu blistao kada igrači zataje pa je skinuo odlične šanse Osimenu i Elmasu do kraja, dok je na drugoj strani Damfrisa u poslednjem trenutku opet osujetio svemogući Kulibali. Kako je meč odmicao, delovalo je da tempo pada i da su oba trenera zadovoljna remijem. Inzagiju se ne treba čuditi, ali Spaleti je nekim čudnim izmenama i izborima možda baš večeras propustio šansu da donese skudeto u Napulj i da sa sebe skine etiketu trenera koje ne ume da osvoji titulu. Videćemo na kraju da li će ga večerašnji kukavičluk u finišu utakmice skupo koštati.

Najviše se ovom remiju obradovao Milan koji sutra protiv Sampdorije može da preuzme prvo mesto i preskoči oba večerašnja rivala.

SERIJA A – 25. KOLO

Subota

Lacio - Bolonja 3:0 (1:0)

/Imobile 23 penal, Zakanji 53, 63/

Napoli - Inter 1:1 (1:0)

/Insinje 7 penal - Džeko 47/

20.45: (1,47) Torino (4,40) Venecija (8,50)

Nedelja

12.30: (1,40) Milan (4,90) Sampdorija (9,00)

15.00: (2,10) Empoli (3,50) Kaljari (3,80)

15.00: (1,88) Đenova (3,60) Salernitana (4,60)

15.00: (1,92) Verona (3,60) Udineze (4,40)

18.00: (3,50) Sasuolo (3,60) Roma (2,15)

20.45: (3,10) Atalanta (3,35) Juventus (2,45)

Ponedeljak

20.45: (4,20) Specija (3,60) Fjorentina (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Edin DžekoLorenco Insinje

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara