Džesi Lingard (©Reuters)
Džesi Lingard (©Reuters)

Džesi Lingard otpustio članove porodice prerušene u menadžere i ide u Južnu Koreju

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 08:46

Poslednju utakmicu odigrao je pre devet meseci

Pehar Lige Evrope, FA kup, Liga kup... Nema mnogo igrača koji mogu da se pohvale takvom biografijom, a još manje da su više od dve decenije branili boje Mančester junajteda, što u mlađim selekcijama, što na seniorskom nivou.

Međutim, to je prošlost Džesija Lingarda, sadašnjost je takva da on nema klub još od leta kada se rastao sa Notingem Forestom, a budućnost je – u Južnoj Koreji.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji pišu da je sada već 31-godišnji fudbaler na pragu selidbe u fudbalski klub Seul sa kojim je usmeno dogovorio dvogodišnji ugovor uz opciju da se saradnja produži na dodatnu sezonu.

Lingard, koji se sa Junajtedom rastao nakon vrlo dobre avanture u Vest Hemu u kome je na 16 utakmica u Premijer ligi postigao devet golova, toliko se u Notingem Forestu razočarao u engleski fudbal da je baš insistirao na odlasku u inostranstvo.

Imao je ponude iz Saudijke Arabije i Turske, na kraju se odlučio za Južnu Koreju, jer mu je ona delovala najegzotičnije. Mada je pitanje koliko je opcija imao. Kad je zvalo Al Etifak posao je propao iz nerazjašnjenih okolnosti. Nerazjašnjenih za javnost. Sam Lingard ih je početkom januara razrešio tako što je otpustio kompletan menadžerski tim, u to vreme sastavljen od članova porodice.

Nije ni čudo. Možda Lingard i jeste bio jedan od onih mladih Engleza koje ostrvski mediji bez previše osnova dižu u nebesa, ali daleko je od fudbalske neznalice. Imao je on sjajnih trenutaka tokom karijere i svakako nije imao razloga da punih šest meseci dokon sedi bez angažmana.

Nesposobnost porodice da mu pronađe novi klub na kraju je rezultovala sudskim rastankom, a Lingard je januar proveo treniraju sa Al Etifakom, koji sa klupe predvodi legendarni Stiven Džerard. I mada je Džesi bio na strogom režimu ishrane i priprema morao je povremeno da trpi i podsmehe. Pol Skols, legenda Junajteda, baš nedavno mu je, malo u šali, malo u zbilji, na Instragram fotografiji iz teretane napisao:

Hoćeš li samo da se za***š u teretani ili ćeš zaista da igraš fudbal?“.

Lingard je poslednju utakmicu za Forest odigrao još u aprilu. 


tagovi

Džesi LingardZimski prelazni rok 2024Seul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara