Razočaranje za Nišlije (©Starsport)
Razočaranje za Nišlije (©Starsport)

Džigijeve suze radosnice i poraz Radničkog posle 53 dana: Proleter 5/6 na Karađorđu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 15:48

Novosađani istakli kandidaturu za evropsku vizu

Partizan, Crvena zvezda, pa i Čukarički izdvojeni na vrhu, deluje da će se ostatak Superlige ozbiljno zakrviti za poslednje mesto u Evropi naredne sezone. Jer uz tradicionalne kandidate poput Vojvodine, Radničkog, TSC-a, ove sezone i Napretka i Spartaka, pa i Voždovca, tu je sada i Proleter, koji se petom pobedom iz poslednjih šest mečeva na domaćem terenu probio do deobe petog mesta na tabeli. Na Karađorđu je ovog puta stradao Radnički iz Niša – 2:0.

I opet bez lopte u mreži novosadskog superligaša.

Izabrane vesti

One dve u mreži Nišlija potpisali su Nikola Ninković i Stefan Tomović što bi posebno moglo da obraduje stručni štab na čelu sa Dušanom Bajićem.

Ninković jer je postigao prvi gol posle tačno 510 dana s obzirom da je poslednji gol dao 24. jula 2020. igrajući za Askoli. Tek danas je prvi put počeo u startnih 11 Proletera, a znamo svi koliko bi popularni Džigi značio Proleteru kada bi zaigrao na nivou pre one teške saobraćajne nesreće.

Što se tiče Tomovića, već šesti gol 20-godišnjeg ofanzivnog veznog, koji je u Proleter stigao na leto 2020. posle epizoda u Brodarcu i Trajalu. Prošle sezone tri pogotka, ove već duplo više, šta više očekivati od bonus igrača, posebno s obzirom na činjenicu da će Tomović taj status zadržati i u sledećoj sezoni.

Dva rana gola su naravno primorala Radnički u ofanzivu u nastavku meča, ali Proleter se odbranio i tako Nišlijama naneo i drugi poraz u ovoj sezoni. A ne treba zaboraviti da su skalp Radničkog skinuli još samo beogradski večiti rivali, TSC i Novi Pazar kao domaćin. Prvi poraz Nišlija posle 53 dana. U njihovu odbranu, Nikola Vujadinović je već duže vreme povređen, Nikola Aksentijević suspendovan zbog parnih žutih kartona, a u protokolu nije bio ni Miljan Škrbić.

Na koti od 27 osvojenih bodova tako su bar trenutno izjednačeni Radnički, Napredak, Spartak i baš Proleter.

SUPERLIGA SRBIJE – 21. KOLO

Sreda

Čukarički – Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kovač 82/

Četvrtak

Proleter – Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 6, Tomović 20/

16.05: TSC Bačka Topola - Crvena zvezda

Subota

12.55: (1,05) Partizan (13,0) Kolubara (45,0)

13.00: Novi Pazar – Vojvodina

15.00: Napredak - Spartak Subotica

Nedelja

13.00: Radnik - Mladost Lučani

15.00: Voždovac – Metalac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola NinkovićStefan Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara