Malkom (Foto: AFP)
Malkom (Foto: AFP)

Dzjuba pakovao, Malkom presudio Ahmatu, Spartak srušio Himki i izbegao krizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 20:05

Ekipa iz Sankt Peterburga i dalje neporažena, Moskovljani prekinuli niz od dve utakmice bez pobede

Aktuelni šampion Rusije slavio je u sedmom kolu nove sezone i tako zadržao oreol nepobedivosti. Ovoga puta je bio bolji od ekipe Ahmata. Iako rezultat govori da je Zenit rutinski došao do nova tri boda, strepeli su puleni Sergeja Semaka u drugom poluvremenu, ali su posle pogotka rezerviste Malkoma u 83. minutu mogli da odahnu - 3:1.

U prvom poluvremenu su i pored brojnih kadrovskih problema kontrolisali stanje stvari na terenu. Držali su konce igre u svojim rukama i rutinski stekli dva gola prednosti. U nastavku je Ahmat krenuo silovito, prepoznao je da može da izvrši pritisak na značajno izmenjen vezni red rivala. Napadao je preko levog boka, gde je Sutomorin "glumio" desnog beka umesto povređenog Karavajeva. Ipak, na pobedi može da bude zahvalan FIFA. Svetska kuća fudbala je u poslednji čas dala dozvolu igračima kojima je prethodno zbog prevremenog odustajanja od reprezentativnih obaveza izrekla zabranu nastupa u ruskoj Premijer ligi. Brazilci Malkom i Klaudinjo su se na kraju našli u protokolu, a upravo je bivši igrač Barselone rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Poveo je Zenit u devetom minutu. Akcija po desnoj strani, potom mudar povratni pas lukavog Dzjube na ivici kaznenog prostora. Na pravom mestu našao se Vendel, koji efektnim udarcem desnom nogom pronalazi put do mreže rivala. Igrao se 32. minut kada je domaćin duplirao prednost. Sjajan prodor Daglasa Santosa po levoj strani, ubacio je pravovremeno loptu pred gol rivala, da bi je sa ivice peterca u mrežu ugura Jerohin. Nastavio je ruski reprezentativac sa sjajnim partijama.

U nastavku je Ahmat zaigrao daleko agresivnije, pa je već posle šest minuta prepolovio zaostatak. Konate se dobro snašao pred protivničkim golom i zatresao mrežu iza debitanta Stanislava Kricjuka. Pretili su gosti i u nastavku, uglavnom sa distance, ali nikako bezazleno. Ipak, odoleo je Zenit, da bi preko rezervista Malkoma stavio tačku. Igrao se 83. minut, Brazilac je odigrao dupli pas sa Dzjubom i iz izgledne poziciji oborio na pleća ekipu Ahmata.


Jednako ubedljiv bio je i moskovski Spartak, koji je na Otkritije areni savladao ekipu Himkija - 3:1. Posle dva loša rezultata (samo bod u minule dve runde), izbegao je veću krizu ubedljivom pobedom.

Bili su Moskovljani daleko bolji rival, iako nisu blistali u prvom poluvremenu. Ipak, pronalazili su put do mreže rivala i na kraju zasluženo upisali tri boda. Sa ukupno 10 su šesti na tabeli, sedam koraka iza lidera iz Sankt Peterburga.

Ajrton, Kvinsi Promes i Ezekijel Ponse su trasirali put ka trijumfu, a gostima je utehu pogotkom u 89. minutu doneo Denis Glušakov.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Lokomotiva - Krila Sovjetov 2:0 (0:0)

/Kamano 59, 80/

Zenit - Ahmat 3:1 (2:0)

/Vendel 9, Jerohin 33, Malkom 83 - Konate 51/

Spartak Moskva - Himki 3:1 (1:0)

/Ajrton 25, Promes 48, Ponse 69 - Glušakov 89/

Nedelja

13.00: (4,70) Arsenal Tula (3,50) CSKA (1,80)

15.30: (1,80) Soči (3,45) Ufa (4,80)

18.00: (1,38) Dinamo (4,60) Nižnji (9,00)

Ponedeljak

17.30: (1,65) Rubin (3,60) Ural (6,00)

18.30: (3,30) Rostov (3,40) Kransodar (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MalkomZenit Sankt PeterburgAhmatArtjom DzjubaSpartak MoskvaKvinsi PromesHimkiruska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara