Navijači CSKA (©Reuters)
Navijači CSKA (©Reuters)

Dzjubina zamena je heroj Lokomotive: CSKA vodio ceo meč, pa ispustio pobedu u derbiju Moskve

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 21:55

Armejci napadali i stvarali šanse, ali ih je francuski centarfor ostavio bez pobede

Dobru aprilsku formu CSKA nije krunisao trijumfom protiv gradskog rivala. Dvocifreni broj udaraca u okvir gola, više od 60 osto poseda lopte i igrač više celo poluvreme nisu bili dovoljni fudbalerima CSKA da stignu do sva tri boda u utakmici protiv Lokomotive 1:1 (1:0).

Tim Vladimira Fedotova od samog starta žestoko je napadao u želji da što ranije povede. Takav pristup isplatio mu se sredinom prvog poluvremena kada je Ivan Oblijakov uposlio Antona Zabolotnjija, a iskusni napadač savladao golmana gostiju Ilju Lantratova. Nije minimalno vođstvo zadovoljilo CSKA. Predvođeni južnoameričkim dvojcem Hesus Medina Felipe Mendes ređali su šanse pred golom Lantratova, a kako je duel odmicao izgledalo je da bi upravo on mogao da izraste u heroja meča.

Izabrane vesti

Stvari su se za Lokomotivu dodatno zakomplikovale kada je krajem prvog poluvremena crveni karton dobio albanski levi bek Mario Mitaj. U tim trenucima dobro poznati autoritativni arbitar Sergej Karasjov morao je neretko da smiruje strasti na terenu i interveniše dodelom žutih kartona. Između ostalih javne opomene dobila su i dvojica srpskih igrača iz redova CSKA, Milan Gajić I Saša Zdjelar.

Drugo poluvreme u najvećoj meri donelo je isti odnos snaga. CSKA je napadao i činilo se da je pitanje vremena kada će udvostručiti prednost i rešiti derbi. Gotovo iz očaja, trener Lokomotive Mihail Galaktionov posegao je za poslednjom promenom u 77. minutu. Tada je udarnu pesnicu ekipe Artjoma Dzjubu zamenio francuskim napadačem poreklom sa Haitija Vilsonom Isidorom. Jedan gromadni centarfor ušao je umesto drugog kao jedina preostala nada za Lokose da bi finiš utakmice mogao da donese spas časti i izbegavanje poraza od ljutog rivala.

A onda se u 87. minutu dogodio jedini korner Lokomotive na utakmici i iz njega šokantno izjednačenje. Tropotezna kombinacija Anton Mirančuk – Dmitri Barinov – Vilson Isidor pretočila je u pogodak taktičku zamisao Galaktionova da Francuz ostane potpuno sam na drugoj stativi i matira 37-godišnjeg Igora Akinfejeva.

Železničari su ovim bodom ostali neporaženi šest put od poslednjih sedam utakmica. Time su značajno popravili bodovni saldo i poziciju na tabeli koja je za njih do pre par sedmica izgledala košmarno. Nalaze se na 10. pozicija, na sedam bodova udaljenosti od zone baraža za opstanak u kojoj su nelazili do pred martovsku reprezentativnu pauzu. Nije ova sezona na nivou veličine kluba i šampiona od pre samo pet godina, ali nije ni tako strašna kako je izgledala na polovini sezone.

CSKA je ispuštanjem bodova u finišu propustio priliku da pretekne još jednog gradskog rivala Spartak na trećem mestu. Ipak, činjenica je da je ovih godina u Rusiji jedino šampionska titula od one prave vrednosti, a da je pozicioniranje od drugog do petog mesta puka simbolika i prestiž, s obzirom na zabranu UEFA da klubovi iz ove zemlje nastupaju u takmičenjima pod njenim okriljem.

RUSIJA 1 – 24. KOLO

Subota

Himki – Torpedo 4:2 (1:1)

/Magomedov 34, Mirzov 5 pen, Hubulov 64, Glavčić 66 – Felipe Andre 45 pen, Stefanovič 52/

Fakel – Orenburg 1:3 (1:2)

/Gongadze 32 pen – Jektov 23, Mansilja 45+5 pen, Kaplenko 61/

Zenit – Dinamo Moskva 3:1 (1:0)

/Malkom 45+1 pen, 68, Mostovoj 87 – Fomin 80/

Nedelja

Ural - Rostov 1:3 (0:1)

/Miškić 80 – Komličenko 19, 48, Osipenko 90/

Nižnji Novgorod - Krila Sovjetov 2:1 (1:1)

/Sulejmanov 36, Jakovlev 73 – Konstanca 30/

Ahmat - Soči 1:0 (0:0)

/Iljin 86/

CSKA Moskva - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:0)

/Zabolotnji 22 – Isidor 87/

Ponedeljak

18.00: (1,90) Spartak Moskva (3,60) Krasnodar (4,00)

***Kvote su podlože promenama



tagovi

CSKA MoskvaLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara