Majk Menjan
Majk Menjan

Džoker Jović zreo za prvu postavu, ali Milan nije da pojuri Inter (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.12.23. | 22:54

Srpski golgeter pogotkom sa klupe spasao Rosonere u Salernu - 2:2

Tako to Milan radi ove sezone, očara, pa razočara. Feštu na San Siru ponudili su Rosoneri u prošloj rundi Serije A protiv Monce, probili brojku od 30 bodova i ponovo zaličili na tim kadar da pojuri prvoplasirani Inter. Kada je večeras, u 17. kolu, ekipa Stefana Piolija trebalo da da potvrdu takvog utiska, jedva je preživela gostovanje Salernitani - 2:2.

Petog ligaškog poraza od starta sezone Rosonere je spasao rezervista Luka Jović. Kao i pre dve nedelje u Bergamu, ušao je Srbin sa klupe i bacio pojas za spasavanje. Tada je uže presekao Luis Murijel, ali večeras je levica iz prve momka iz Batara na asistenciju Olivijea Žirua održala glavu Rosonera iznad površine vode. I ostalo je Milanu (ne)dovoljno vremena od tog 90. do petog minuta sudijske nadoknade, da pokušaju da preokretom odgovore na preokret, ali preživeli su Pipo Inzagi i njegovi puleni.

Izabrane vesti

Da li na Luku Jovića pozitivno utiču priče o tome kako Milanova uprava aktivno radi na dovođenju drugo strelca Bundeslige Serhua Girasija, ili je nešto drugo poseredi, tek treći put je nekdašnji igrač Crvene zvezde zatresao mrežu u minule četiri utakmice. Nije bio strelac jedino protiv Njukasla, mada je i duel na Ostrvu od ulaska na teren odigrao vrlo kvalitetno i posvećeno. Uvertiru za gol napravio je sedam minuta ranije, kada mu je Beona Kostil prvo skinuo ziver glavom, pa popravni desnom nogom. Nisu promašaji demoralisali Luku, već se zainatio da da veštačko disanje svom timu. Uspeo je u tome i pokazao da mu je mesto u startnoj postavi, da bi mogao da dobije šansu, pa i u tandemu sa Žiruom. Pioli je pričao da mogu zajedno, a i njihova saradnja donela je bod Milanu. Bod koji su u sva tri mogli da pretvore Kalabrija i Leao. Italijanov trzaj glavom je u drugom minutu nadoknade neutralisao Benoa Kostil, Leao par desetina sekundi kasnije sebičlukom na ivici šesnaesterca razjario navijače Milana.

Nekoliko momenata odredilo je tok duela na Arekiju. Nebeski skok Federika Facija iz 42. minuta poništio je Tomorijev vodeći pogodak iz 17. minuta. Da Italijan nije razneo pola Milanove odbrane matirajući Menjana, verovatno bismo gledali manje euforičnu Salernitanu u nastavku. Ovako je ekipa Filipa Inzagija dobila krila pred odmor, te počela da leti u drugom delu. I ponovo, ne bi Rosoneri ušli u nedaće kakve su ih večeras snašle, da Menjan, jedan od najboljih golmana Italije, verovatno i Evrope, nije zaličio na amatera malo po isteku sat vremena igre, te da se nakon toga nije povredio Fikajo Tomori.

Nestvarno je da je prvi golman Francuske dozvolio sebi da ga sa blizu 25 metara iskosa iznenadi čovek koji se tokom pozamašne karijere u Seriji A nadavao golova sa distance. Antonio Kandreva, inače asistent kod Facijevog gola, probušio je Menjona gađajući bliži ugao! Pre kiksa, a i posle njega, Francuz je bio jedna od jačih karika gostiju, ali je dotadašnje i potonje intervencije praktično obezvredio prikačivši sebi epitet tragičara.

Kako je Stefano Pioli već na poluvremenu izveo Simona Kjera poslavši na teren Jan Karla Simića, a pošto je Tomori zbog povrede u 65. minutu morao napolje, Milan je do kraja utakmice igrao sa srpskim omladincem i Teom Ernandezom u štoperskom tandemu. Razlog je što su Milanu svi centralni defanzivici prvog tima povređeni! Od starta sezone u taboru maleroznih Rosonera registrovana je čak 21 povreda!

Na temu šta bi bilo kada bi bilo u rolerkosteru iz Salerna može još mnogo da se priča. Jer neposredno pre drugog gola domaćina, Kostil je sprečio gol Rubena Loftus Čika, a odmah nakon pogotka Kandreve, Legovski je mogao potpuno da ugasi Rosonere da ga Menjon paradom nije sprečio.

Dugo već provejava neizvesnost povodom sudbine Stefana Piolija na klupi Milana, baš zbog prosipanja bodova sličnih ovom večerašnjem. Umesto da, bar na kratko priđe Interu na šest bodova minusa, velikan sa San Sira opet je štucao, kao ranije ove sezone protiv Udinezea, Lečea, pa i Atalante i Napolija. Pritom, dozvolili su Rosoneri Fiorentini da im večerašnjom pobedom nad Moncom u režiji Beltrana, priđe na svega tri boda zaostatka.

SERIJA A - 17. KOLO

Petak

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Genduzi 9, Zakanji 64/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)

/Pinamonti 28 - Gudmundson 64, Ekuban 83/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Facio 17, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

Subota

12.30: (6,25) Frozinone (3,80) Juventus (1,65)

15.00: (2,85) Bolonja (3,20) Atalanta (2,75)

15.00: (1,77) Torino (3,50) Udineze (4,90)

18.00: (1,23) Inter (6,25) Leče (13,0)

18.00: (2,45) Verona (3,40) Kaljari (3,10)

20.45: (3,00) Roma (3,35) Napoli (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara