Džon Ruiz (©MN Press)
Džon Ruiz (©MN Press)

Džon Ruiz adut Eredijana u borbi za finale

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 23:12

Kup Kostarike: Saprisa noćas (04.00) dočekuje tim od koga je poražen na poslednja dva meča

Kupovi u zemljama Južne i Srednje Amerike su u drugom planu. Nemaju tradiciju ni približno kao u Evropi. Da ne govorimo o engleskom FA kupu. Kup Kostarike je takmičenje koje je odigrano samo u četiri sezone. Premijerno izdanje je bilo na programu 2013. godine, kada je Saprisa bila najbolja. U finalu je slavila posle penala protiv Karmelite.

U naredne tri godine Kartahines je osvojio ovo takmičenje. Jednom je bio bolji od Saprise, a dva puta od Kartahinesa. Posle 2015. godine, takmičenje je ukinuto, najavljeno je za 2019, ali je tek ove godine zaživelo.

Izabrane vesti

U polufinalu će se sastati tri najbolja kluba ove zemlje, Saprisa, Alahuelense i Eredijano, kao i Gvanakasteka. Pobednik ovog takmičenja igraće u Superkupu Centralne Amerike sa najboljim timom u ovom takmičenju u Hondurasu. Meč je na programu noćas (04.00) u San Hozeu, a igra se samo jedan meč.

04.00: (2,00) Saprisa (3,35) Eredijano (3,50)

Ovi timovi su prethodnog vikenda odigrali meč u Erediji, a slavio je domaćin sa 2:0. Saprisa je ostala na čelu šampionata, jer je i Alahuelense poražen na svom terenu. Jedna od uzdanica Eredijana je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Džon Ruiz. On je bio povređen u prvom delu sezone, ali je počeo da igra poslednjeg mesec dana i postigao je prvenac u šampionatu Kostarike prvog dana oktobra kada je pobeđen Zeledon sa 4:1. Prvi strelac tima je Hesus Godienez sa 11 golova, dok je Elijas Agilar najbolji paker sa devet asistencija. Najefikasniji fudbaler Saprise je Arijel Rodrigez sa osam pogodaka.

Poslednja dva meča ovih timova rešio je u svoju korist Eredijano. Proteklog leta je tim Džona Ruiza dobio u gostima najtrofejniji klub u ovoj zemlji sa 2:1. Na pet od šest prethodnih duela ovih timova bio je tip 2-3.

KUP KOSTARIKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Subota

04.00: (2,00) Saprisa (3,35) Eredijano (3,50)

Nedelja

19.00: Alahuelense – Gvanakasteka

***kvote su podložne promenama


tagovi

EredijanoDeportivo SaprisaKostarikaDžon Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara