Džonatan Kafu (©AFP)
Džonatan Kafu (©AFP)

Džonatan Kafu na Kruzeirovom putu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 23:03

Nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde posti ove sezone u dresu Kujabe, koja noćas gostuje Kruzeiru u 7. kolu brazilske Serije A

Novajlija u brazilskoj Seriji A ima odličnu priliku da nastavi sa odličnim izdanjima. Kruzeiro noćas dočekuje Kujabu u Areni do Žakare, u Sete Lagoasu. Utakmica sa zakašnjenjem zatvara sedmo kolo prvenstva zemlje sambe i kafe.

Kruzeiro dolazi na susret iz remija 1:1 protiv Gremija na strani u sredu, u meču osmine finala Kupa Brazila. U prvenstvu Raposa zauzima peto mesto, sa 12 bodova iz šest duela. Kruzeiro može da se prebaci na drugu poziciju na tabeli ako pobedi Kujabu i približi se vodećem Botafogu na tri koraka.

Izabrane vesti

Pod komandom novog stratega Kujaba ponovo pokušava da izađe iz zone ispadanja. Durado stiže na gostovanje posle dva uzastopna poraza, od Atletiko Mineira i Fluminensea, a da nije mogao ni da zatrese mrežu. Sukob će označiti ponovni debi trenera Antonija Oliveire na čelu tima koji ima četiri boda i nalazi se na 18. mestu.

01.00: (1,58) Kruzeiro (3,80) Kujaba (6,50)

Strateg Kruzeira Pepa ima mogućnost da ponovi tim koji je počeo utakmicu protiv Gremija. I to je, zapravo ono što se očekuje. Jedina sumnja visi nad veznim redom, pošto je Valison imao dobar nastup u Rio Grande do Sulu, odlično odmenivši Filipea Mašada. Njih dvojica se bore za poziciju u centru, pored Neta Moure i Ramira.

Portugalski stručnjak na kormilu Kujabe Antonio Oliveira neće moći da računa na desnog beka Mateusinja, koji je suspendovan zbog žutih kartona.

Dok je Kruzeiro sa 11 postignutih golova u vrhu po pitanju efikasnosti, Kujaba se istakla poroznom odbranom i neubedljivom navalom. Samo pet puta je uspela da pogodi metu i njeni napadači, među kojima je i nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde Džonatan Kafu, još poste. U međuvremenu, u redovima Rapose istakli su se napadači Žilberto sa tri, odnosno Bruno Rodriges i Vesli sa po dva pogotka.

Jedina dva dosadašnja međusobna dvoboja Kruzeiro i Kujaba odigrali su u Seriji B u sezoni 2020/2021 i Durado je bio uspešniji pobedivši 1:0 kod kuće, dok je na terenu Rapose bilo 0:0.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Utorak

01.00: (1,58) Kruzeiro (3,80) Kujaba (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1KruzeiroKujabaDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara