Aleks Teišeira (@AFP)
Aleks Teišeira (@AFP)

Eder i Teišeira vode u polufinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 08:32

Đangsu favorit protiv Čungćinga u četvrtfinalu plej-ofa kineske Superlige

Počeo je plej-of za šampiona u kineskoj Superligi. Branilac titule Guangdžou Evegrande je blizu polufinala doigravanja posle trijumfa protiv Hebeija u prvom meču sa 3:1. Peking Guan i Šangaj SIPG su odigrali nerešeno u prvom četvrtfinalnim duelima, dok se danas (13.35) u Sučou sastaju Čungćing i Đangsu.

Čungćing je odlično odigrao u finišu prvog dela sezone, vezao je čak šest pobeda i zauzeo treće mesto u Grupi B iza Šangaj SIPG-a i Peking Guana. Đangsu je bio odličan drugi u Grupi A, zauzeo je drugu poziciju iza šampiona Evegrandea. Ovaj tim sa klupe predvodi rumunski stručnjak Kozmim Olariu.

Izabrane vesti

Bivši klub napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija u svojim redovima ima nekoliko poznatih igrača, a najveća imena su Brazilac Aleks Teišeira i nekadašnji italijanski reprezentativa Eder. On je branio boje Sampdorije i Intera. Nih dvojica su postigli 15 od 23 pogodaka Đangsua u prvom delu šampionata kineske elite. Eder je osam puta zatresao mrežu rivala, a bivši igrač Šahtjora jedan manje.

Čungćing se kao i većina klubova u najmogoljudnijoj zemlji sveta oslanja na Karioke. U ekipi su četvorica – Marselo, Marsinjo, Alen Kardec i Fernandinjo. Ipak, najbolji strelac tima sa šest golova je Poljak Adrijan Mierzijevski. On je krajem seprtembra otišao na pozajmicu do kraja godine u Guangdžou R&F i pokušaće da pomogone timu Duška Tošića da ostane ligi. Protiv Đangsu, korejski stručnjak Vo Rjong Čang osloniće se na četvoricu Brazilaca.

Tradicija je na strani Đangsua koji je prošle sezone oba puta dobio današnjeg rivala. Od poslednjih 12 utakmica ova dva tima na 11 je dolazio tip 3+.

Revanš se igra u subotu takođe u Sučou na neutralnom terenu. Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz dvomeča. Šangaj Šenhua i Šangaj SIPG. U prvom odmeravanju snaga nije bilo golova.

KINA 1

PLEJ-OF ZA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVA UTAKMICA)

Petak

Hebei - Guangdžou Evergrande 1:3 (1:0)

/Hongbo 38 - Vu 65, Elkeson 87pen, Vei 90+1/

Subota

Šandung - Peking Guan 2:2 (2:0)

/Pele 25pen, Jingdao 37 - Bakambu 48pen, 67/

Nedelja

Šangaj Šenhua - Šangaj SIPG 0:0

Ponedeljak

13.35: (6,50) Čungćing (4,20) Đangsu (1,45)

PLEJ-AUT, OD 9. DO 16. MESTA (PRVA UTAKMICA)

Petak

Tjenđin Teda - Šendžen 2:0 (1:0)

/Ačeampong 4, 51/

Subota

Dalijen - Šiđadžuang 1:2 (1:1)

/Sun 11 - Sunzu 33, Mateus 81/

Nedelja

Henan - Vujhan 1:0 (1:0)

/Enrike Durado 31/

Ponedeljak

09.30: (2,95) Đingdao (3,25) Guangdžou R&F (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaĐangsuČungćing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara