Aleks Teišeira i Marko Arnautović (@Shutterstock, @AFP)
Aleks Teišeira i Marko Arnautović (@Shutterstock, @AFP)

Eder i Teišeira VS Hulk i Arnautović

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 08:44

Đengsu i Šangaj SIPG u Sučou igraju prvu utakmicu polufinala plej-ofa kineske Superlige. Tradicija uz izabranike Vitora Pereire

Nije bilo golova u prvom meču polufinala plej-ofa kineske Superlige, Peking Guan – Guangdžou Evergrande, a danas (12.35) u Sučou se igra drugi polufinalni par, Đengsu – Šangaj SIPG. Oba tima su do druge runde doigravanja stigli posle drame u četvrtfinalnim duelima.

Pogotovo se ekipa iz Šangaj neočkeivano mučila sa gradskim rivalom Šenhuom. Tek posle penala četa portugalskog stručnjaka Vitora Pereire se plasirala među četiri najbolja tima u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. S druge strane, Đengsu je za gol hrvatskog internacionalca Ivana Santinija u revanšu bio bolji od Čungćinga.

Izabrane vesti

Biće ovo obračun odličnih napadača. U špicu Đеngsua biće nekadašnji italijanski reprezentativac Eder i Brazilac Aleks Teišeira, a kod SIPG-a udarni tandem u špicu su vremešni Karioka Hulk i Srbin sa austrijskim pasošem Marko Arnautović. Tandem izabranika rumunskog stručnjaka Kozmina Olariu je postigao 16 golova u sezoni (obojica po osam), dok su Hulk i Arnautović 13 puta zatresli mrežu.

Prevagu na strani šampiona Kine iz 2018. godine mogao bi da bude Oskar, najskuplji igrač u istoriji Kine, svojevremeno plaćan Čelsiju čak 70.000.000 evra u periodu kada su se Kinezi utrkivali u neverovatnim ugovorima za zvezde svetskog fudbala. Nekadašnji vezista londonskih Plavaca postigao je pet pogodaka u ovom šampionatu.

Šangaj je favorit, a i tradicija je na strani SIPG-a, koji je dobio 10 od 16 utakmica protiv rivala u polufinalu. Đеngsu je četiri puta slavio, dok su dva meča završena bez pobednika. Prošle sezone oba puta slavio je tim iz Šangaja – 3:0 i 3:2. Od poslednjih četiri utakmice SIPG ima tri pobede, dok je Đеngsu izvukao samo bod za 360 minuta u elitnom rangu kineskog fudbala.

Nijedan tim nema problem sa povređenim i kažnjenim igračima, pa se očekuje da će oba trenera izvesti najjači sastav sa četiri stranca. Podsetimo, u šampionatu Kine na terenu mogu da igraju četvorica sa inostranim pasošem, a u protokolu ima mesta za petoricu. Revanš je za pet dana na istom mestu, u olimpijskom kompleksu Sučou.

KINA 1

POLUFUINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Sreda

Peking Guan - Guangžou Evergrande 0:0

Četvrtak

14.00: (3,10) Đengsu (3,10) Šangaj SIPG (2,30)

ZA PLASMAN OD 13. DO 16. MESTA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

08.30: (2,15) Vuhan (3,00) Ćingdao (3,50)

Subota

ZA PLASMAN OD 9. DO 13. MESTA (DRUGA UTAKMICA)

09.30: (4,80) Tjenđin Teda (3,50) Daljen (1,70) /prvi meč: 2:0

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA (DRUGA UTAKMICA)

12.35: (1,68) Šandung (3,70) Hebej (4,60) /prvi meč: 2:2

***kvota su podložne promenama


tagovi

Kina 1KinaĐangsuŠangaj SIPG

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara