Odson Eduar u duelu sa Vasilijem Janjičićem iz selekcije Švajcarske (©AFP)
Odson Eduar u duelu sa Vasilijem Janjičićem iz selekcije Švajcarske (©AFP)

Eduar zbog korone ne predvodi napad mladih Francuza

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 11:20

Napadač Seltika u izolaciji zbog bolesti. Amin Guiri, napadač Nice, adut mlade reprezentacije Francuske u duelu sa Slovačkom u Strazburu

Nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godinu. Srbije neće biti u Mađarskoj i Sloveniji naredne godine, a traže se 16 učesnika. Danas (21.00) u Strazburu Francuska igra veoma važan meč protiv vršnjaka iz Slovačke. Pobeda je imperativ za izabranike Silvana Ripolija, koji zaostaju u Grupi 2 za Švajcarskom tri boda. Sajdžije su, uz Holanđane, jedina selekcija koja ima maksimalan učinak posle sedam kola.

Trikolori imaju šest trijumfa, a jedini poraz ostvarili u deulu sa liderom grupe (1:3). Polovinom oktobra prošle godine u Dunajskoj Stredi viđena je goleada. Galski petlovi su slavili sa 5:3, a tri gola postIgao je Odson Eduar, napadač Seltika, dok su u listu strelaca upisali igači Liona, Usem Aoar i Žef Rene Adelejd.

Izabrane vesti

Mladi Francuzi su uvertiru pred duel sa Slovacima imali u četvrtak protiv slabašnog Lihtenšajna. Bilo je 5:0, a istakao se napadač Nice Amin Guiri sa dva gola. On je proteklog leta prešao iz Liona u tim koji trenira Patrik Vijera za sedam miliona evra.

Za ovaj meč selektor Ripoli ne može da računa na asa Seltika Odsona Eduara. On je prošle nedelje zaražen virusom korona. Propustio je meč sa Lihtenštajnom, neće ga biti ni protiv Slovačke, a neizvestan je za Old Firm narednog vikenda.

Francuzi su trenutno na tabeli drugoplasiranih reprezentacija na čelu, a pitanje pobednika ne bi trebalo da se postavlja. Slovaci su treći u Grupi 2 sa tri pobede i četiri poraza i nemaju šanse da se nađu u završnici šampionata Starog kontinenta.

Srpski sudija Miloš Đorđić deliće pravdu na ovom meču.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – MLADI DO 21 GODINE

Ponedeljak

21.00: (1,13) Francuska (8,00) Slovačka (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za ep u21Mlada reprezentacija FrancuskeEdson Eduar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara