Eh, što ne kupismo tog Pavkova...

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.11.18. | 17:22

Pitaju se Trabzon, Jagjelonija, Kadiz i još neki

Formula je vrlo jednostavna. Daš dva gola Liverpulu u Ligi šampiona i ceo svet će pričati o tebi. Ništa teže, ništa na papiru lakše. Dva gola te dele od, za evropske uslove, poluanonimusa do nekoga o kome se priča u elitnim fudbalskim krugovima.

Milan Pavkov postao je zvezda preko noći. Dovoljno je samo da postignete onakav gol Alisonu Bekeru, golmanu za kog je Liverpul dao čitavo bogatstvo. Priča se aktivno o njemu. I piše. I to ne samo u Srbiji. Daleko od toga.

Izabrane vesti

Naravno, stigle su vesti o ovakvom uspehu Pavkova i do ljudi i ekipa koje su ranije želele da ga dovedu u svoje redove. Posebno kada je robusni napadač šetao iz Crvene zvezde do Radničkog iz Niša i nazad.

Recimo, turski mediji podsećaju da je Trabzon bio blizu dovođenja Pavkova na leto ove godine. Navodno je turskim tim trebalo da plati 2.000.000 evra za Pavkova, (pominjala se i iz drugih izvora suma od 800.000 evra i ugovor igraču od 400.000 evra po sezoni) sve je bilo dogovoreno, ali do realizacije nije došlo zbog Buraka Jilmaza.

Ovaj napadač je morao da ode da bi Pavkov došao, a to se nije dogodilo. Zapravo, Jilmaz je i dalje napadač Trabzona.
"Pavkov je sam uništio Liverpul u utorak uveče. Dao je oba gola, a drugi je bio gol večeri u Ligi šampiona", ističe se u turskim medijima.

Trabzon nije jedini klub sa kojim se Pavkov dovodio u vezu. Bio je tu i španski Kadiz, tim iz Segunde. Ponuda za Pavkova od strane španskog drugoligaša bila je vredna 700.000 evra. Želja ovog tima bila je  da dovede bivšeg napadača niškog Radničkog na jednogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup ugovora na kraju sezone.

To se nije dogodilo.

Zapravo, Pavkov je 2017. godine mogao da završi u poljskom šampionatu. Zainteresovana je bila Jagjelonija, ali je odustala u poslednjem momentu i to zbog novca. Opcija je tada bila da Milan Pavkov obuče dres Jagjelonije, da dođe na pozajmicu, a da na kraju poljski tim plati 500.000 evra za obavezan otkup.

Jagjelonija se lomila i na kraju odlučila da dovede Silijana Šeridana, Irca, iz Omonije. Naravno, bio je isplativiji, došao je, potpisao dvogodišnji ugovor. I dalje je igrač Jagjelonije.

Ni tu nije kraj. U januaru ove godine odlične uslove Milanu Pavkovu ponudio je tadašnji lider drugog turskog ranga Umranijespor. Turci su preko posrednika poručili Pavkovu šta mogu da mu ponude. Turci su bili spremni da plate solidnu sumu za šestomesečnu pozajmicu, a da tokom leta pregovaraju o otkupu. Na kraju, ni to se nije realizovalo.

Pavkov je, dakle, imao nekoliko ponuda, a na kraju je ostao u Crvenoj zvezdi. Uspeo je da se izbori za svoje mesto pod suncem, a protiv Liverpula je dobio šansu najviše zbog povrede Ričmonda Boaćija. I to je maksimalno iskoristio.

Verovatno nije mogao bolji momenat da “izabere” jer mu aktuelni ugovor sa Zvezdom na leto 2019. godine.
"O tome (novom ugovoru) provlačila se priča samo kroz medije. Ništa mi još zvanično nije ponuđeno", rekao je Pavkov novinarima posle utakmice.

Videćemo kako će to dalje izgledati. Jedno je jasno, mnogi od navedenih klubova žale što ga nisu doveli posle onakvog izdanja protiv Liverpula.

Foto: Reuters


tagovi

Milan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara