Miloš Mijić (©Starsport)
Miloš Mijić (©Starsport)

Eho prvog prolećnog poraza Novog Pazara: Neki su morali više, ali stvari se odvijaju veoma brzo

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 12:03

Aleksandar Stanković veruje da će se Plavi u derbiju sa Radničkim 1923 vratiti na pobednički kolosek

Ono što nije poslo za rukom TSC-u, Radničkom iz Niša, Napretku i Mladosti GAT, učinili su fudbaleri Spartaka. Golubovi su Pazarcima naneli prvi poraz u nastavku prvenstva (2:0), pa ekipa Aleksandra Stankovića čeka 25. kolo Mozzart Bet Superlige i stari derbi sa kragujevačkim Radničkim 1923 (ponedeljak, 14.00) van zone evropskih takmičenja.

Golman Novog Pazara Filip Kljajić, koji je do gostovanja na severu Bačke kapitularao samo jednom u prolećnoj trci, protiv TSC-a na Džaizkoin areni (2:1), u Subotici je dva puta morao da vadi loptu iz mreže. Najpre sredinom prvog poluvremena, posle kornera, rikošetiranja u kaznenom prostoru i preciznog šuta Luke Bijelovića kroz šumu nogu, a potom i u završnici utakmice, kada je Nikola Srećković u kontri po osvojenoj lopti stavio tačku na rezultatsku neizvesnost.

Izabrane vesti

Da je prošao opasan slobodnjak Miloša Mijića u trećem minutu, koji su zajedničkim snagama zaustavili Jovan Marinković i golman Mišo Dubljanić, možda bi Pazarci nastavili da donose bodove iz Subotice, gde su se minulog proleća radovali dva puta za kratko vreme i trijumfima u finišu regularnog dela sezone (2:1) i prvoj rundi plej-auta (3:1) napravili možda i najvažniji korak ka opstaku u eliti.

"Sigurno da bi bilo drugačije da je ušla Mijićeva lopta. Bitno je da iskoristiš tu prvu šansu, da povedeš i poremetiš rivala. Prvi gol primili smo iz situacije za koju smo se spremali, bili smo svesni opasnosti iz prekida. Drugi je pao u završnici, tu je bio kraj. Sve u svemu, čudna utakmica. Posebno je u drugom poluvremenu bilo prekida i usporavanja nekog ritma. Trebalo nam je više hrabrosti, pre svega u veznom redu. Neki su morali više. Nedostajali su nam mnogo Bojica Nikčević i Nenad Gavrić, ali ne želim to da potenciram", kaže Stanković za Mozzart Sport.

Meč je video kao obostrano otvoren, gde nijedan od rivala nije branio svoj gol.  

Znali smo da će da bude izuzetno teško. Taj naš trenutak dekoncentracije kod prvog gola promenio je dosta u našim planovima, s obzirom na roster. Izašli smo dosta agresivnije u drugom delu susreta, visoko. Znali smo da branimo veliki prostor pozadi. Spartak je u momentima naše najveće inicijative iskoristio situaciju u tranziciji. Oni su tu veoma opasni“, ističe starteg Novog Pazara.

Borba za Evropu nastavlja se već u ponedeljak. Na obale Jošanice i Raške stižu Kragujevčani, koji žele u plej-of.

Napravili smo korak unazad, ali stvari se odvijaju veoma brzo. To je dobra stvar u fudbalu. Imaćemo priliku za popravni. Hoćemo da se vratimo na pravi kolosek, koji smo držali pre Subotice", poručuje Aleksandar Stanković.



tagovi

Aleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara