Paulo Dibala i Tami Ejbraham (©Reuters)
Paulo Dibala i Tami Ejbraham (©Reuters)

Ejbraham i Dibala - to je Romin tandem za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 22:39

Englez dvaput nameštao golove za argentinskog ofanzivca, Luka Jović zamenjen već na poluvremenu

Daleko je kraj sezone, još nismo stigli ni do pola puta, ali ako Roma tamo u maju uspe da se izbori za Ligu šampiona prvi put još od 2019. godine, za to će u velikoj meri zasluge pokupiti Paulo Dibala i Tami Ejbraham.

To je Romin tandem za povratak u elitne fudbalske vode! Vučica je produžila niz utakmica bez poraza i gotovo rutinski savladala Fiorentinu na Olimpiku sa 2:0 (1:0). Izgleda da je poraslo samopouzdanje igračima rimskog kluba pošto su se izdigli iz nimalo prijatne situacije pre nedelju dana, kada su nadoknadili minus od dva gola u derbiju sa Milanom.

Izabrane vesti

Večeras je Roma izgleda mnogo stabilnije, pre svega sigurnije u fazi odbrane, što je bio bitan preduslov da se upišu tri važna boda. Sada je zona Lige šampiona samo tri boda daleko, pa nije pogrešno reći da je ekipa Žozea Murinja sve ozbiljniji kandidat za plasman među četiri najbolja na kraju sezone.

Murinjo posebno može da bude zadovoljan što je Dibala opet proradio! Pre nego što je doživeo povredu zbog koje je do poslednjeg trenutka visio za Mundijal u Kataru, gde je takođe imao limitiranu minutažu, Hoja je bio u odličnoj formi. Tražio se neko vreme kada se vratio na teren, ali ne previše. Posle gola Đenovi kojim je rešio susret u Kupu Italije, Dibala je sa još dva pogotka dodatno podigao Romu i najavio povratak u formu s kraja septembra i početka oktobra.

Velike zasluge za oba pogotka idu na račun Ejbrahama, asistent kod oba gola. Dibala je čak nesebično pokazao navijačima da udele aplauze i na račun engleskog golgetera, koji odstupa od nepisanog pravila da centarfor isključivo gleda kako da matira protivničkog golmana. Ejbrahamu to svakako jeste jača strana, ali je i pre utakmice sa Violom već imao dva razigravanja, pa je sada drugi asistent ekipe iza Lorenca Pelegrinija koji ih ima pet.

Romi je posao večeras značajno olakšalo to što je Dodo već posle četvrt sata morao na hlađenje zbog dva žuta kartona. Potpuno nespretno i nesmotreno reagovao je desni bek gostiju reagovao u tom 24. minutu, iako je već posle nešto više od 300 sekundi prvi put sankcionisan. Njegovo isključenje nateralo je Vinćenca Italijana da odmah napravi izmenu i pošalje Lorenca Venutija umesto Alfreda Dankana. No, to nije pomoglo previše, jer je Dibala načeo mrežu Viole i najavio pobedu.

Luka Jović je i večeras bio starter. ali je zamenjen već posle 45 minuta. Ostao je u svlačionici pošto ga je zamenio Antonin Barak, baš kao i Džonatan Ikone koji je ustupio mesto Niku Gonzalezu. Fiorentina je bila tek nešto konkretnija, ali ne toliko da bi ozbiljnije ugrozila gol Ruija Patrisija. Tačnije, gosti nisu opasnije pripretili.

Dosta je zanimljiva situacija na tabeli Serije A trenutno – Juventus i Inter su na po 37, a Lacio, Atalanta i Roma na po 34 boda, rangirani od treće do sedme pozicije!  

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Napoli - Juventus 5:1 (2:1)

/Osimen 14, 55, Kvarachelija 39, Rahmani 55, Elmas 72 - Di Marija 42/

Subota

Kremoneze - Monca 2:3 ((0:2)

/Ćofani 67, Desers 83 – Ćurija 8, Kaprari 19pen, 55/

Leče - Milan 2:2 (2:0)

/Ernandez 3ag, Baskiroto 23 – Leao 58, Kalabrija 70/

Inter - Verona 1:0 (1:0)

/Martinez 3/

Nedelja

Sasuolo - Lacio 0:2 (0:1)

/Zakanji 45+3pen, Anderson 90+4/

Torino - Specija 0:1 (0:1)

/Enzola 28pen/

Udineze - Bolonja 1:2 (1:1)

/Beto 10 - Sansone 59, Poš 80/

Atalanta – Salernitana 8:2 (5:1)

/Boga 5, Lukman 20 pen, 54 Skalvini 23, Kopmajners 38, Hejlund 41, Ederson 61, Zortea 85 – Dia 10, Nikolijus Kavilja 56/

Roma - Fiorentina 2:0 (1:0)

/Dibala 40, 82/

Ponedeljak

20.45: (2,30) Empoli (3,25) Sampdorija (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paulo DibalaTami EjbrahamRomaFjorentinaLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara