Tami Ejbraham i Strahinja Pavlović (©AFP)
Tami Ejbraham i Strahinja Pavlović (©AFP)

Ejbraham promašivao mrtve šanse, Pavlović i Kapaldo zaledili Romu; Tadić kao lažna devetka nema uvek prođu

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.02.23. | 20:46

Srpski reprezentativac asistirao za trijumf Salcburga, velika pobeda Šahtjora nad Renom u Varšavi...

Žoze Murinjo i nokaut faza evrokupova – davno ispričana priča. Neubedljivo, nekad i neglednljivo i dosadno, ali često je u prošlosti imalo prođu. Odveo je Romu do trofeja u Ligi konferencije, na sličnu foru će pokušati i u Ligi Evrope da se domogne završnice, ako ne uspe glavni krivac mogao bi da bude – Tami Ejbraham.

Sve se urotilo protiv Rome u Mocartovom gradu, čudne sile čuvale su Salcburg, a pobedu za lagodniji put u Rim kreirao mu je Strahinja Pavlović! Italijani su opsedali gol austrijskog šampiona, lako je mreža mogla da mu bude punja, ali je salcburg taj koji ima prednost uoči revanša u Večnom gradu. Srpski reprezentativac je probio po levom boku, savio savršenu kiflu, a Nikolas Kapaldo je pocepao mrežu – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Tami Ejbraham je u prvom poluvremenu promašivao mrtve šanse, Filip Kun ga je izluđivao odbranama, a saveznik domaćina bio je i okvir gola. Engleski centarfor nije mogao ni nogom, ni glavom da prevari švajcarskog golmana, Brajan Kristante i Andrea Beloti su drmali stativu, odnosno prečku... Plesala je i lopta po gol-liniji, i kada je Roma bacila sve karte na napad, stigla je kazna.

Nije to fudbal Žozea Murinja, nije to teren na kome se snalaze njegove ekipe...

Zasigurno bi rimski klub promenio taktiku da je ušla jedna od brojnih šansi, komandovao bi Portugalac povlačenje i prepustio loptu rivalu. Želeo je pošto-poto da dođe do prednosti pred revanš – zaokret kursa nije mu se isplatio. Hvatao se za glavu kada je stadion u Salcburgu odzvanjao nakon što je Kristante uzdrmao stativu, pa zatim i kada je Kun skrenuo šut Belotija do prečke, a lopta nije htela da pređe gol-liniju.

Prebledeo je posle Pavlovićevog trka. Pružio je korak srpski štoper - propustiće revanš zbog parnih kartona - jeo prostor ispred sebe i sačekao pravi trenutak da zavrne u šesnaesterac. Udarac Nikolasa Kapaldija je dupli blok Rome skrenuo u korner sredinom drugog poluvremena, u finišu su ga defanzivci samo posmatrali. Zakucao je loptu u mrežu. Gol možete pogledati OVDE.

Prodisao je Ajaks posle smene trenera, Alfred Šrojder samo ga je kočio. Došao je Džoni Hejtinga u svoj klub i odlučio da vrati stvari na podešavanja iz perioda kada je na Johan Krojf areni šefovao Erik ten Hag. Izvršio je korekcije, vratio je Dušana Tadića u špic i zaigrao sa „lažnom devetkom“. U Holandiji je to upalilo, vrhunski je srpski reprezentativac igrao u Erediviziji. Nameštao je golove i postizao ih, imao „oči na leđima“, ali protiv Union Berlina takva postavka igre nije dala željeni rezultat – 0:0.

Neće Ajaks odustati od igre sa Tadićem kao „lažnom devetkom“, ali će Džoni Hejtinga morati štošta da promeni i prilagodi, kako bi obezbedio prolaz. Dovoljno mu je bilo jedno poluvreme da uvidi da trio Kudus – Tadić – Bergvajn ne funkcioniše protiv Union Berlina, uveo je na početku drugog poluvremena Brajana Brobija i izmenio postavku igre. Ni ne čudi, jer Kopljanici nisu stvorili nijednu šansu za poluvreme.

Amsterdamski klub će za revanš morati da se prilagodi, pošto nije uputio šut u okvir gola. A, u Kući starog šumara će morati da juriša na trijumf. Mogao je Union i do pobede u Holandiji, isprečila mu se video-tehnologija. Poništio je glavni arbitar gol Mortena Torsbija zbog igranja rukom. Tom prilikom ispala je kompletna odbrana Ajaksa, ni dva čuvara nisu uspela da osujete nameru Norvežanina. Ali, propust sudije ispravio je VAR.

Veliku pobedu ostvario je Šahtjor u Varšavi – 2:1 (2:0). Bacio je na kolena Ren u glavnom gradu Poljske, gde igra utakmice otkako je u Ukrajini ratno stanje. Imao je tim iz Donbasa dva gola prenosti – poveo preko Kriskiva, a Bondarenko iz penala udvostručio razliku – ali u Bretanju, ipak, putuje sa jednim. Bruno Ženesio ponovo ništa nije dobio od Amina Guirija i Arnoa Kalimuenda, ali ovoga puta jeste od Toka Ekambija.

Tandem napadača bio je sterila u Ligi 1 u porazu od Tuluza, pružio je šansu Toku Ekambiju, koji je sa Lovrom Majerom prodrmao ekipu. Hrvata je i u Varšavi ostavio na klupi, ali je Kameerunac dobio šansu od starta. I iskoristio ju je. Matirao je golmana Šahtjora na početku drugog poluvremena, bio mu je to prvi gol još od sredine septembra i gostovanja Monaku. 

LIGA EVROPE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Ajaks - Union Berlin 0:0

Barselona - Mančester junajted 2:2 (0:0)

/Alonso 50, Rafinja 76 - Rašford 53, Kunde 59ag/

Salcburg - Roma 1:0 (0:0)

/Kapaldo 88/

Šahtjor - Ren 2:1 (2:0)

/Kriskiv 11, Bondarenko 45+1pen - Toko Ekambi 59/

21.00: (1,37) Juventus (4,70) Nant (9,00)

21.00: (2,15) Leverkuzen (3,60) Monako (3,50)

21.00: (2,25) Sevilja (3,45) PSV (3,40)

21.00: (1,35) Sporting L. (5,50) Midtjland (10,2)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FK RenŠahtjorRed Bul SalcburgRomaUnion BerlinAjaksLiga EvropeStrahinja PavlovićDušan TadićTami Ejbraham

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara