Slavlje Rafaela Leaa i Braima Dijaza (© Reuters)
Slavlje Rafaela Leaa i Braima Dijaza (© Reuters)

Eksplodirao Baby Milan! Diplomski rad „klase 99“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 20:52

Lester siguran u Atini, Braga u Ukrajini, a Viljareal se spasao u Istanbulu

Vuče „starac“ Ibra od „stotinu ljeta“ – modnom pistom se i mladost šeta. Koliko god zavisio od golova Zlatana Ibrahimovića, dokazao je Milan da u kadru ima igrače velikog potencijala. Videlo se to i u dosadašnjem toku sezone, a da je uprava povukla ispravne poteze u prethodnom i na kraju ovog prelaznog roka potvrdio je meč sa Spartom, pošto su Čehe topedovala deca – 3:0.

Sve golove za Rosonere u drugom kolu grupe H Lige Evrope dali su momci iz „klase 1999“, kao najbolja potvrda teze da je trener Stefano Pioli stvaralac sposoban da talente „namesti“ i učini ih boljim nego što su bili kad su mu pali u ruke. Zadovoljstvo je bilo gledati kako poletna ekipa lomi otpor sastava iz Praga i nadograđuje tri boda sa prošlonedeljnog gostovanja u Glazgovu.

Izabrane vesti

Italijanski velikan je letos doveo Braima Dijaza na pozajmicu iz Reala i na mečevima drugog po važnosti UEFA takmičenja potvrdio da je napravio dobar posao. Mladi krilni vezista je minule sedmice dao gol Seltiku, da bi pred praznim tribinama San Sira sredinom prvog poluvremena najpre oduzeo loptu rivalu na sredini igrališta, kombinovao sa Zlatanom Ibrahimovićem, ispoštovao ga je Šveđanin, pa je momak rođen u Malagi doneo domaćinu zasluženu prednost.

Na toj kontri videlo se da će brze noge Milanove dečice biti neuhvatljive za defanzivce Spate. Dokaz drugi stigao je početkom nastavka kad je Diogo Dalotstigao iz Mančester junajteda – probio levom stranom i zavrnuo loptu pred peterac, gde je još jedan Portugalac, Rafael Leao dokazao da je u sjajnoj formi. Bum za drugi pogodak.

Izvanrednu partiju Milana ukrasio je upravo Dalot na dodavanje sve boljeg Benasera, uz napomenu da je pobeda Piolijevih baba mogla da bude ubedljivija da je u prvom delu Zlatan Ibrahimović iskoristio penal. Treći od poslednjih pet u dresu Rosonera nije iskoristio. Dok ima ovakvu dečurliju oko sebe ne mora da brine. Milanova deca su večeras položila diplomski ispit iz zrelosti, nikad nije lako pobediti u Evropi.

Na najbolji način to je shvatio Seltik, kome ni dva gola viška nisu bila dovoljna da savlada Lil (2:2). Mada je prvak Škotske pogocima Mohameda Elionusija još u prvom delu vodio dva razlike, Franzuci su u razmaku od osam minuta igre sredinom drugog dela stigli do premijernog boda.

U ostalim mečevima popodnevnog programa drugog kola valja podvući da je Džejmi Vardi iznudio i realizovao penal za vođstvo Lestera u Atini, čime je sa 33 godine i 292 dana postao najstariji strelac Lisica u evropskim takmičenjima. Posle sigurne pobede na Zorijom u prvoj rundi tim Brendana Rodžersa je opravdao ulogu favorita i protiv AEK-a, stekao dobar osnov za nastavak Grupe G iz koje će, ako nastavi ovako, izađi zajedno sa Bragom, koje je bila sigurna u Ukrajini i u ranoj fazi meča obezbedila pobedu nad Zorjom.

U naredna dva kola Lester i Braga će odlučiti ko će biti pobednik grupe.

Zasad maksimalan učinak ima i Viljareal, s tim što je još jednom morao da preživi golgotu, kao prošlog četvrtak protiv Sivasa. Ovoga puta na turskom tlu, jer ga je Karabag sačeao u Istanbul. I držao „nulu“ sve do 78. minuta, čak povela, da bo Špance bruke spasao Pako Alkaser sa dva gola u završnici (3:1).

Alkaser je na isti način doneo pobedu i nad Sivasom, koji je večeras jurnuo po tri boda, ali su ona završila u džepu Makabija iz Tel Aviva. Izraelci sa koje od 65. minuta igrao Aleksandar Pešić slavili su preokretom iznenađujuću pobedu i na taj način zapretili baš Viljarealu s kojim će igrati naredna dva meča.

LIGA EVROPE

GRUPA G

Zorja – Braga 1:2 (0:2)

/Ivanisenija 90+6 – Paulinjo 4, Gaitan 11/

AEK – Lester 1:2 (0:1)

/Tanković 49 – Vardi 18 pen, Čoudi 39/

GRUPA H

Milan – Sparta Prag 3:0 (1:0)

/Dijaz 24, Leoa 57, Dalo 67/

Lil – Seltik 2:2 (0:2)

/Čelik 67, Ikone 75 - Elionusi 28, 33/

GRUPA I

Karabag – Viljareal 1:3 (0:0)

/Kvabena 78 – Pino 80, Alkaser 85, 90+6 pen/

Sivas – Makabi Tel Aviv 1:2 (0:0)

/Kajode 55 – Biton 68, Perec 75/



tagovi

Diogo DalotZlatan IbrahimovićRafael LeaoBraim DijazLiga Evrope

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara