(©Reuters)
(©Reuters)

Eksplozija Đorđa Petrovića: Ponovo u timu kola MLS-a, Brus Arena ga kuje u zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 15:53

"On je jedan od dvojice najboljih golmana u ligi", kaže legenda američkog fudbala

Novo kolo - stara priča. Đorđe Petrović je ponovo bio najbolji golman u MLS ligi minulog vikenda. Tako su izglasali predstavnici američke profesionalne lige, koji su, kao posle svake runde, birali idealni tim kola.

Ispred mreže - Đorđe Petrović. Treći put od početka sezone. A, ovo mu je bio 16. nastup za Nju Ingland Revolušn od starta šampionata. Srpski golman je briljirao u meču protiv Čikago Fajera, sačuvao je netaknutom mrežu u pobedi od 3:0.

Izabrane vesti

Statističari kažu da je nekadašnji golman Čukaričkog imao sedam odbrana na utakmici, a da mu je ovo sedmi put od početka sezone da nije primio gol! Sedmi put na 16 odigranih mečeva - nije šala. Pogotovo kada se uzme u obzir da Nju Ingland nije sam vrh američkog fudbala, štaviše, trenutno je na ivici plej-ofa, zauzima sedmo mesto Istočne konferencije. A, veliki je Petrovićev doprinos što ekipa ima izgleda da se plasira u doigravanje za titulu.

Još jedan sjajan podatak je da je Petrović morao da brani devet penala protiv njegovog tima ove sezone i tri je odbranio.

Da ne bude sve samo na statistici, legendarni američki trener Brus Arena, dugogodišnji selektor reprezentacije SAD, sada šef struke Nju Inglanda, oduševljen je Petrovićevim kvalitetima.

"Karles Hil i Đorđe Petrović su među dvojicom najboljih igrača u ligi na njihovim pozicijama! I to lagano. Oni su nas izneli kroz brojne teške situacije u ovoj sezoni u kojoj su nas povrede uništile", rekao je Arena za američke medije.

Nije nikakvo iznenađenje što su, kako pišu Ameri, engleski klubovi bacili oko na Đorđa Petrovića i nekoliko skauta prati njegova izdanja. Upravo iz Nju Inglanda je Met Tarner ovog leta otišao u Arsenal, a srpski golman ove sezone ima bolje statističke parametre nego što ih je imao Amerikanac u sezoni pre nego što je obukao dres Tobdžija iz Londona...


tagovi

Đorđe PetrovićNju Ingland RevolušnMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara