Elano Blumer (©AFP)
Elano Blumer (©AFP)

Elano najavio oproštaj od Mezenge i drugova

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 22:53

Brazil: Legendarni as, a sada trener Ferovijarija, napušta tim po završetku Pauliste, što može da bude i noćas ukoliko Lokosi izgube u četvrtfinalu od Internasional de Limeire

Železničari ostaju bez mašinovođe. Elano Blumer se sprema da napusti kormilo Ferovijarija po završetku kampanje u Paulistau, što može da se desi noćas ukoliko Ferinja ne pobedi Inter de Limeiru u četvrtfinalu Trofeja Interior (01.00). Dva tima susreću se na Fonte Luminosi u Ararakuari, da bi odlučili ko će napredovati u takmičenju u kojem trofej donosi plasman u Kup Brazila. U slučaju nerešenog ishoda između Ferovijarija i Intera pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.

Domaći u duel ulaze u oproštajnoj atmosferi, pošto je trener Elano, nekada vrsni ofanzivac Šahtjora, Mančester Sitija i Galatasaraja najavio da neće ostati posle turnira. Komandant je objasnio da su lični problemi nadmašili razočaravajuću kampanju. Klub je osvojio 14 bodova i borio se do poslednjeg kola protiv opasnosti od ispadanja.

Izabrane vesti

"Od kada sam stigao, samo sam radio. Iscrpeo me je zalaganje, davanje klubu. Imao sam iskren razgovor, u međuvremenu su se desile porodične stvari koje su opterećivale ovaj teret koji sam pretrpeo. Osećam da mi treba oko 10, 15 dana sa porodicom, da se približim roditeljima, da oporavim duhovni deo", rekao je Elano.

Inter de Limeira se jedva plasirao u četvrtfinale Pauliste. U prošlom kolu, protiv Santo Andrea, Leao je zavisio samo od sopstvenih snaga da napreduje. Izgubio je 2:0 od ABC Pauliste, dok je Guarani remizirao sa Sao Bernardom. Inter je imao učinak od tri pobede, pet remija i četiri poraza.

01.00: (2,05) Ferovijaria (3,05) Internaional de Limeira (3,80)

Sastav koji će Elano da izvede noćas na teren je nepredvidiv. Defanzivac Artur se vratio u tim pošto je odslužio suspenziju u utakmici protiv Mirasola, ali ne bi trebalo da bude među starterima.

Ujedno, Elano inače praktikuje taktičku šemu sa tri napadača, gde su nekadašnji špic Crvene zvezde Bruno Mezenga i Igor zagarantovani, ali Orehuela se bori za poziciju sa Rafaelom Luizom. U odbrani bi trebalo da počne Vidal, koji je ušao umesto Bernarda i postigao sjajan gol protiv Mirasola. Na levoj strani, Žoao Lukas bi mogao da odmeni Brena Lopesa.

S druge strane, Inter ne bi trebalo da računa na najboljeg strelca Pauliste. Napadač Ronaldo, koji ima devet golova u takmičenju, bio je van poslednjeg meča zbog bola u mišićima. Još jedna nedoumica je vezista Galdezani, koji takođe ima problema sa mišićima. U odbrani, trener Vinisijus Bergantin neće imati Rodolfa Filemona, suspendovanog zbog trećeg žutog kartona. Šandao bi trebalo da bude zamena.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, PAULISTA - PLEJ-AUT, ČETVRTFINALE

Petak

23.00: (2,10) Mirasol (3,05) Agua Santa (3,60)

Subota

01.00: (2,05) Ferovijaria (3,05) Internaional de Limeira (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PaulistaFerovijarioBrazilElano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara