Jakub Ondrejka
Jakub Ondrejka

Elfsborg vezao šest trijumfa, a prvi strelac uskoro odlazi u Antverpen

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 14:52

Jakub Ondrejka na leto prelazi u Belgiju, a u međuvremenu pokušaće da uveća saldo protiv Norćepinga u okviru 9. kola Alsvenskana

Sada počinje ozbiljna priča za Norćeping. IFK-u predstoji pet mečeva protiv ekipa iz gornje polovine Alsveskana, kao što su Elfsborg (3), Kalmar (9), Bromapojkarna (5), Jurgorden (6) i Heken (2). Večerašnji rival belo-plavih, Elfsborg nije lak zalogaj, ali protagonisti u meč 9. kola šampionata Švedske ulaze puni samopouzdanja posle impresivnih početaka sezone.

Elfsborg je u poslednjoj ligaškoj utakmici trijumfovao sa 2:0 nad Vernamom kod kuće i produžio niz neporaženosti na čak sedam susreta, u sklopu kojih je zabeležio šest uzastopnih trijumfa, ostavljajući goste na trećem mestu sa 19 poena u osam rundi.

Izabrane vesti

Norćeping je posle osam mečeva na četvrtoj poziciji sa 17 poena, a takođe je savladao u prethodnoj rundi Varberg sa 3:1 na strani. Bio je to četvrti uzastopni sudar IFK-a bez neuspeha, i ujedno treći vezani trijumf. Prethodni međusobni sudar Norćepinga i Elfsborga u šampionatu završen je nerešeno 1:1 na Boras Areni 2022. godine.

19.10: (3,25) Norćeping (3,45) Elfsborg (2,20)

Jakob Ondrejka je glavna pretnja u napadu Elfsborga, postigavši pet pogodaka do sada, i toliko je skrenuo pažnju na sebe da je već dogovorio prelazak u redove belgijskog Antverpena na leto u transferu vrednom 1.700.000 evra. Ofanzivni vezni fudbaler je izjednačen na trećem mestu na listi strelaca. S druge strane, Norćeping predvodi Kristofer Niman isto sa pet golova.

Domaćin Norćeping je neporažen u domaćim mečevima Alsvenskana ove sezone sa dve pobede i remijem u tri duela pred svojom publikom. Elfsborg u aktuelnoj kampanji nije poražen u gostima sa tri slavlja i jednim nerešenim susretom u gostima.

Norćeping je sezonu počeo na veoma visokom nivou. Ekipa Glena Ridersholma je četvrta na tabeli posle osam kola. Samo dva boda dele belo-plave od zone evropskih ulaznica. Elfsborg je za sada opravdava status jednog od glavnih kandidata za mesto na internacionalnoj sceni. Tim Džimija Telina je šest bodova iza lidera Malmea, uz susret manje.

ALSVENSKAN - 9. KOLO

Subota

Degerfors - AIK 2:1 (1:1)

Nedelja

Jurgorden - Mjelbi 2:0 (0:0)

Malme - Heken 2:2 (0:0)

Bromapojkarna - Varberg 2:1 (2:0)

Geteborg - Hamarbi 1:1 (0:1)

Sirijus - Halmstad 1:2 (1:1)

Ponedeljak

19.00: (2,80) Vernamo (3,35) Kalmar (2,70)

19.10: (3,25) Norćeping (3,45) Elfsborg (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 1NorčepingElfsborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara