Saprisin David Ramirez na prvom meču protiv Santa Lusije (©AFP)
Saprisin David Ramirez na prvom meču protiv Santa Lusije (©AFP)

Eliminacija najvećeg rivala kao opomena za vicešampiona KONKAKAF lige

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 23:01

Saprisa u Kostariki dočekuje Santa Lusiju iz Gvatemale u revanš meču 2. kola, koji je na programu u noći između četvrtka i petka od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu. Poslednjeg četvrtfinalistu dobićemo od 04.15 časova, kada će se u Hondurasu sastati Motagva i Deportivo Universitario

Aktuelni šampion KONKAKAF lige, Alahuelense, neprijatno je iznenadio svoje navijače i eliminisan je već na prvoj prepreci na tom takmičenju, u dvomeču sa Gvastatojom iz Gvatemale, zahvaljujući golu u gostima. U noći između četvrtka i petka (02.00 časova po srednjeevropskom vremenu) sličnog scenarija se pribojava i vicešampion Saprisa, takođe kostarikanski klub, koji će da odmeri snage sa Santa Lusijom iz Gvatemale.

Prvi njihov okršaj završen je rezultatom 2:0 u korist Saprise, tako da Kostarikanci sada na svom terenu ne bi smeli da imaju problema. Ipak, doza opreza je neophodna, pogotovo posle uspeha Gvastatoje.

Izabrane vesti

Santa Lusija ima dobre igrače, koji provode dosta vremena u napadu. Neće biti lak meči ni za nas, ni za njih. Nadam se da ćemo da imamo dobro veče, u goste nam dolazi ranjen protivnik, preduzećemo sve potrebne mere da ga zaustavimo. Poštujemo našeg rivala, ali imamo obavezu da igramo našu igru. Igrači znaju šta ih očekuje“, uverava trener Saprise Maurisio Rajt.

02.00: (1,85) Saprisa (3,35) Santa Lusija (4,10)

Za razliku od Saprise, koja se automatski kvalifikovala u 2. kolo KONKAKAF lige, drugog po kvalitetu međunarodnog klupskog takmičenja u Severnoj Americi, Santa Lusija je morala da igra 1. kolo. Eliminisala je Metropolitan iz Portorika, duplom pobedom, sa 3:0 i 2:1. Dva od tih pet golova za tim iz Gvatemale postigao je nekadašnji napadač Njujork Kosmosa i Detroit Sitija, meksički golgeter Isak Akunja.

Santa Lusija je aktuelni šampion Gvatemale i lider aktuelne Aperture. Posle 10 kola ne zna za poraz, osvojila je 24 poena, dva više od drugoplasirane Antigve. Upravo je nju i savladala u prošlom kolu, sa 1:0, golom Valaskeza u 86. minutu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Saprisa je prošlog petka savladala Santa Lusiju golovima nekadašnjeg napadača Kopenhagena Kristijana Bolanjosa i bivšeg centarfora Vankuver Vajtkepsa Kendela Vastona. Kostarikanci su posle toga igrali za vikend prvenstveni meč protiv Zeledona (3:0), dok su Gvatemalci odmarali.

Trenutno je Saprisa druga na tabeli u kostarikanskoj Aperturi, sa 21 osvojenim poenom iz 13 mečeva. Bolji je samo Eredijano, koji ima tri boda više. Pre prošle nedelje, Saprisa je vezala četiri meča bez pobede. Izgubila je od Sporting San Hozea (4:0) i San Karlosa (1:0), a zatim je igrala nerešeno sa Gvanakastekom (1:1) i Santosom (3:3).

04.15: (1,75) Motagva (3,50) Deportivo Universitario (4,50)

Od 04.15 časova na teren će još jedan bivši vicešampion KONKAKAF lige. Predstavnik Hondurasa, Motagva, ugostiće Deportivo Universitario iz Paname.

Prvi meč u Panama Sitiju završen je 2:2, pošto je domaćin ispustio dva gola prednosti. Gonzalez i Trijana su doneli vođstvo Deportivu, ali je Kevin Lopez sa dva gola u poslednjih pola sata doneo izjednačenje i značajno popravio šanse Motagvi da se plasira dalje. Podsetimo, u Severnoj Americi još važi pravo o golu u gostima.

Da stvar bude još gora po Deportivo, vezista Horhe Mendez je u finišu meča dobio crveni karton, tako da je suspendovan za revanš meč.

Trenutno je Deportivo tek treći na tabeli Zapadne divizije prvenstva Paname, sa samo 10 poena iz sedam mečeva. Tamo je poražen na tri od poslednja četiri meča. Ni Motagva ne briljira na svom tlu, peta je na tabeli Aperture sa 18 bodova iz 10 mečeva. Kod kuće ne zna za poraz, od četiri utakmice tri je pobedila, a jednu odigrala nerešeno.

KONKAKAF LIGA – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Independijente – Fordž 0:2 (0:1) – prvi meč 0:0

Alahuelense – Gvastatoja 2:2 (2:0) – prvi meč 1:1

Četvrtak

Esteli – Maraton 2:0 (1:0) – penalima 4:5 – prvi meč 0:2

Alijanca San Salvador – Komunikasiones 0:1 (0:0) - prvi meč 1:2

Plaza Amador – Santos DG 0:2 (0:1) - prvi meč 0:1

Petak

02.00: (1,85) Saprisa (3,35) Santa Lusija (4,10)

04.15: (1,75) Motagva (3,50) Deportivo Universitario (4,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara