Embapeov poraz za rastanak: Od "običnih" navijača izviždan, među Ultrasima veličan

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 23:08

Tuluz održao čas fudbala na Parku Prinčeva, pomešana osećanja na Kilijanovoj poslednjoj domaćoj utakmici u dresu Pari Sen Žermena

"S mojim sećanjima zapalio sam vatru, moja tuga, moja zadovoljstva ne trebaju mi više. Ne ne kajem se, jer moj život, jer moje radosti, danas počinju od tebe". Možda bi Kilijanu Embapeu savršeno pristajalo da (posle već viđenog potpisa), kada bude zvanično predstavljen u dresu Real Madrida izrecituje pred Sosiosima stihove Edit Pjaf i tako simbolično otpočne novo poglavlje svog života.

Čitav sedmogodišnji mandat Kilijana Embapea u Pari Sen Žermenu otelotvoren je u poslednjoj poslovnoj pariskoj večeri 25-godišnjeg superstara. Tvrdo jezgro navijača Svetaca istaklo je džinovski transparent sa Empabeovom likom i natipisom "Klinac iz predgrađa", ali je najveći broj navijača sa ostalih tribina prezrivo ispratio Empapeov poslednjih izlazak na teren u dresu kluba koji ga je leta 2017. platio Monaku 170.000.000 evra. Da po Embapea bude gore, rezultatski nezainteresovani Tuluz došao je da igra fudbal i održao čas Enrikeovom timu. Trijumfovali su Ljubičasti 3:1 i tako doprineli gorkom ukusu nedeljne večeri.

Izabrane vesti

Stigao je Kilijan da se upiše u strelce već u osmom minutu i tako najavi potencijalno veliko veče. Ispostavilo se da je 256. pogodak jednog od najboljih igrača današnjice bio tek puke simbolike radi. Prikazao je Tuluz čas fudbala u nastavku utakmice i prilično otežao već tmurno veče.

Afrički fudbaleri posebno su se naoštirili, a u stelce su se upisali Obalo Slonovačanin Jan Gbohuo i Kamerunac Frank Magri. Gol reprezentativca Nesavladivih Lavova označio je kraj jedne šarene ere, obeležene osvajanjem šest od mogućih sedam pehara šampiona Francuske, ali je neosvajanje Lige šampiona učinilo svoje.

Toliko silnih milijardu uložili su katarski vlasnici za prethodnih 13 godina, a sve to bez najvrednijeg pehara. Računajući kluopska sredsva, Kilijanov potencijal i atmosferu stvorenu oko jednog igrača, jednostavno se sedmogodišnji mandat može okarakterisati u najboljem slučaju dobrim, ali teško odličnim. To je ove večeri iskazala i pariska publika.




FRANCUSKA LIGA 1 – 33. (PRETPOSLEDNJE) MESTO

Petak

Brest - Rems 1:1

Nica - Avr 1:0 (1:0)

/Boga 12/

Nedelja

Klermon - Olimpik Lion 0:1 (0:0)

/Mangala 53/

Monpelje - Monako 0:2 (0:0)

/Utara 52, Fofana 65/

Nant - Lil 1:2 (0:2)

/Ablin 54 - Dejvid 8, 11/

Marselj - Lorijan 3:1 (2:1)

/Obamejan 36, 54, Žigo 41 - Mendi 43/

PSŽ - Tuluz 1:3 (1:1)

/Embape 8 - Dalinga 13, Gboho 68, Magri 90+5/

Ren - Lans 1:1 (0:0)

/Salah 82 - Fulžini 48/

Strazbur - Mec 2:1 (0:0)

/Emega 89, Andrej Santos 90+2 - Mikautadze 54/




tagovi

Pari Sen ŽermenTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara