Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Embapeu samo jedan glas svlačionice u izboru za kapitena

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 11:28

Negde i očekivano…

Bez sumnje najbolji igrač Pari Sen Žermena. I cele Francuske. U stvari, verovatno u pet najboljih u istoriji te zemlje. Ali i jedva u pet najpopularnijih u svlačionici. Kilijan Embape je naime dobio samo jedan glas svlačionice u izboru za kapitena PSŽ-a.

Tradicionalna anketa u Parizu i ovog puta je rezultovala izborom Markinjosa za kapitena. On je i prošle sezone zaslužio privilegiju da ponese traku oko ruke. Tu dakle nije bilo zbora.

Izabrane vesti

Međutim, ekipa je birala i trojicu zamenika, a iza Markinjosa ostali su Presnel Kimpembe, Danilo Pereira i tek na četvrtom mestu Embape. Kako prenosi Radio Monte Karlo za njega je ruku digao samo Ašraf Hakimi.

Interesantno je i to što nijedan od prvopomenute trojice nije siguran u startnih 11 Luisa Enrikea.

Markinjos, svakako najbliži prvoj postavi, nije tu bio na startu sezone protiv Lorijana, jer je uz Milana Škrinijara igrao Danilo Pereira. Mada, on će verovatno češće na klupu, dok će Markinjos više igrati. Problem je taj što u klubu nisu previše uvereni da Markinjos može da iznese zadatak, pa su od svlačionice tražili da glasaju i drugi put. Opet isti rezultat – Brazilac ima najveće poverenje.

Može da bude i OK, jer se pretpostavlja da će on ili Danilo uvek biti na terenu. Presnel Kimpembe je svakako tek četvrti štoper, mada su na to uticale i brojne povrede u prošloj sezoni.

U konkurenciji je bio i Marko Verati, ali njegove šanse su bile značajano manje nego lani, jer nije tajna da uprava želi da ga proda.

Embape tek četvrti. Mada nije sam sebi pomogao time što je cele pripreme proveo van tima zbog toga što odbija da produži ugovor i flertuje sa madridskim Realom. Ali jasno je valjda i njemu sada da nije baš omiljen u svlačionici.


tagovi

Kilijan EmbapeMarkinjosDanilo PereiraPresnel Kimpembe

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara