(©Reuters)
(©Reuters)

Emeri napravio paklenu mašinu: Oli Votkins terorisao i Vest Hem, Vila park ima novog zaštitnika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 19:29

Daglas Luiz nadmašio Dvajta Jorka...

Jače od jedne decenije Dejvid Mojes je bacao navijače na Vila parku u stanje agonije. Nekada ser provlačio, nekada nanosio bolne udarce, 13 godina je bio bez poraza protiv najvećeg kluba iz Birmingela. Ali, jednom je i tom ludom nizu morao da dođe kraj! Unaj Emeri je napravio paklenu mašinu, i mnogo veći i snažniji ode Vest hema bi mogli da slome zube – 4:1 (1:0).

Nepunih devet godina je londonski klub bio bez poraza od Aston Vile, a danas je video zašto većina timova iz pšremijer lige zazire od dolaska na stadion na kome gazduje Oli Votkins. Nastavio je da teroriše rivale, da deli asistencije i pogađa, a Čekićari su samo jedan u nizu klubova koji se loše proveo protiv tima Unaja Emerija u Birmingemu.

Izabrane vesti

Brajton je na Vila parku primio šest komada, Everton četiri, Kristal Palas tri. Pored imena Vest hema stajala je četvorka i pride je svedočio obaranju rekorda Dvajta Jorka. Napadač sa Trinidada i Tobaga je dugo važio za najvećeg zaštitnika Vila parka, krajem prošlog veka je na čuvenom ostrvskom stadionu tresao mrežu na pet utakmica zaredom. Daglas Luiz je otišao korak dalje.

U rukama Brazilca je pobednički plamen, uzdignuta čela ga nosi stadionom. Aston Vila je pobedila na 11. Utakmica zaredom u svojoj kući, a Daglas Luiz je na šest vezanih bio precizan. Danas ne jednom, nego dva puta. Sredinom prvog poluvremena je zategao sa ivice kaznenog prostora, provukao loptu kroz gužvu i matirao Alfonsa Areolu. Gol pogledajte OVDE.

Zaklonjen je bio u toj situaciji francuski čuvar mreže, dok je početkom drugog dela igre bio potpuno nemoćan kada je brazilski vezista namestio loptu na kreč. Gol pogledajte OVDE. Džared Bouven je, uz dosta sreće, dao Vest hemu kakvu takvu šansu, ulio mu je nadu da može do preokreta. Lopta se od Pau Toresa odbila, promenila je smer i Emilijano Martinez je bio savldan. Gol pogledajte OVDE.

Bouvenu je na petom gostovanju zaredom u Premijer ligi tresao mrežu, izjednačio je dostignuća Tijerija Anrija i Mohameda Salaha, no u gradu Birmingemu glavni šerif je – Oli Votkins! Nosi Aston Vilu ove sezone, prosto je nezaustavljiv. Kombinovano je učestvovao u deset golova – što direktnim pogocima, što asistencijama – a od dolaska Unaja Emerija je na 33 utakmice zaslužan za čak 27 golova...

Sevnula je levica Olija Votkinsa, završio je kontru i još jednom potvrdio Geretu Sautgejtu da ozbiljno može da računa na njega, da je kadar za englesku reprezentaciju i da će tek u budućnosti imati šta da kaže. Gol pogledajte OVDE. A, rezervisti su zapečatili sudbinu Vest Hema. Jurij Tilemans je odigrao, Leon Bejli smestio loptu u mrežu i klub sa Vila parka istakao je kandidaturu za visok plasman, boriće se i za Ligu šampiona. Gol pogledajte OVDE.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Liverpul - Everton 2:0 (0:0)

/Salah 75pen, 90+7/

Bornmut - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Solanke 17 - Kunja 47, Kalajdžić 88/

Brentford - Barnli 3:0 (1:0)

/Visa 25, Embeumo 62, Godos 87/

Mančester Siti - Brajton 2:1 (2:0)

/Alvarez 7, Haland 19 - Fati 73/

Njukasl - Kristal Palas 4:0 (3:0)

/Marfi 4, Gordon 44, Longstaf 45+2, Vilson 66/

Notingem Forest - Luton 2:2 (0:0)

/Vud 48, 76 - Ogbene 83, Adebajo 90+2/

Čelsi - Arsenal 2:2 (1:0)

/Palmer 15, Mudrik 48 - Rajs 77, Trosar 84/

Šefild Junajted - Mančester Junajted 1:2 (1:1)

/Mekbrni 34pen - Mektomini 28, Dalo 77/

Nedelja

Aston Vila - Vest Hem 4:1 (1:0)

/Luiz 30, 52pen, Votkins 74, Bejli 89 - Bouven 56/

Ponedeljak

21.00: (1,50) Totenhem (4,40) Fulam (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaVest HemAston VilaOli VotkinsDaglas LuizEmilijano MartinezPau ToresDžerod BouenAlfons AreolaDejvid MojesUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara