Unaj Emeri (©Reuters)
Unaj Emeri (©Reuters)

Emeri ne voli dosadan fudbal, nijednom u Premijer ligi nije odigrao 0:0

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.01.23. | 13:05

Totenhem dočekuje Aston Vilu u sklopu 18. kola, a španski trener bi mogao da nastavi impresivan niz od 54 utakmice na kojima je pao makar jedan pogodak

Nova je kalendarska godina i engleska liga je za prvi dan sačuvala dva meča 18. kola. Totenhem je izgubio poziciju među prva četiri i pobeda nad Aston Vilom može da ga vrati među željeno društvo. A, to je sve samo ne lak zadatak.

Totenhem želi da nadoknadi posrtanje protiv Brentforda u prošloj rundi, gde je uspeo da osvoji samo bod na Boksing deju. Sa sličnim namerama u meč će ući i Aston Vila, koja se ni u poslednjem sudaru nije snašla i izgubila je na svom terenu od Liverpula sa 3:1.

Izabrane vesti

Pevci su posle remija sa Pčelicama u prošlom kolu, i zahvaljujući pobedi Mančester Junajteda nad Vulverhemptonom u subotu, pali na petu poziciju. Spursi mogu da se raduju što su dobili barem bod iz pomenutog meča, pošto su već posle 54 minuta imali zaostatak od dva gola. Ipak, golovi Harija Kejna i Pjera Emila Hejbjerga obezbedili su remi londonskom klubu. Kejn je postigao svoj trinaesti gol u Premijer ligi i ostao je na drugom mestu na listi strelaca Premijer lige.

15.00: (1,75) Totenhem (3,60) Aston Vila (4,90)

Kormilar Totenhema Antonio Konte ne potcenjuje nedeljnog protivnika.

"Govorimo o opasnom timu, gledao sam njegovu utakmicu protiv Liverpula i moram da kažem da je zaslužio mnogo više nego da izgubi jer je imao dosta šansi za gol. Moramo da budemo oprezni, Vila je angažovala novog trenera i on je čovek koji ima mnogo iskustva i kvaliteta. Želimo da počnemo dobro i da budemo potpuno koncentrisani tokom cele utakmice, jedino tako možemo da dođemo do tri boda", rekao je italijanski strateg uoči meča.

Spursi se rado sećaju Aston Vile, prošle godine su uspeli da savladaju rivala u oba meča. Na svom terenu, Totenhem se u Birmingemu radovao sa 2:1 i potom ostvario visoku pobedu od 4:0 na svom terenu.

KVOTA NA POBEDU TOTENHEMA JE NAJVEĆA NA SVETU U MOZZARTU - 1,75!

Bentankur, Lukas Moura i Rišarlison sigurno neće pomoći saigračima u nedeljnom duelu. Ostali igrači bi trebalo da budu spremni, a s tim u vezi moguće je da se u odbrani pojavi svetski prvak sa Argentinom Kristijan Romero.

U poslednjem domaćem meču Aston Vila nije uspela da se odupre Liverpulu i izgubila je sa 1:3. Vilansi nisu odigrali lošu utakmicu, ali je njihove šanse za izjednačenje definitivno pokopao Stefan Bajčetić u 81. minutu, koji je postavio konačan rezultat. Klub iz Birmingema ove sezone igra loše na protivničkim terenima i pobedio je u samo jednom od osam odigranih mečeva sa gol razlikom 5:16 i pet osvojenih poena.

Unaj Emeri ne može da računa na dva igrača, Dijega Karlosa i Džejkoba Remzija koji se i dalje bore sa povredama, ali bi među stative trebalo da mu se vrati prvi golman Argentine Emilijano Martinez, koji je dugo slavio osvajanje Mundijala.

Španski trener ne voli dosadan fudbal, jer su sve četiri utakmice pod njegovim vođstvom u redovima Vile imale golove na obe strane i najmanje tri ukupno. Još interesantnije, nijedna od Emerijeve 54 utakmice u Premijer ligi nije završena bez pogodaka. Kako je Totenhem odigrao GG3+ na pet prethodnih prvenstvenih utakmica, deluje da će Emerijev niz da se nastavi...

ENGLESKA 1 – 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Mančester Junajted 0:1 (0:0)

/Rašford 76/

Bornmut - Kristal Palas 0:2 (0:2)

/Ajev 19, Eze 36/

Fulam - Sautempton 2:1 (1:0)

/Vord-Prauz ag 32, Palinja 88 - Vord-Prauz 56/

Mančester Siti - Everton 1:1 (1:0)

/Haland 24 - Grej 64/

Njukasl - Lids 0:0

Brajton - Arsenal 2:4 (0:2)

/Mitoma 65, Ferguson 77 - Saka 2, Edegor 39, Enketija 47, Martineli 71/

Nedelja

15.00: (1,75) Totenhem (3,60) Aston Vila (4,90)

17.30: (5,50) Notingem Forest (3,80) Čelsi (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaTotenhemAston VilaUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara