Džan i Rojs (Reuters)
Džan i Rojs (Reuters)

Emre Džan novi kapiten Borusije

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.07.23. | 11:13

A planirali da mu smanje minutažu

Frustrirajuća je bila prethodna sezona za Borusiju iz Dortmunda, propustila je u poslednjem kolu šansu da osvoji titulu i svrgne Bajern sa trona, zbog čega su u svlačionici osetili da nešto mora da se menja. Zato je Marko Rojs svojevoljno predao traku na korišćenje nekom drugom, da bi u osvit nove sezone kapiten Milionera postao - Emre Džan.

Ima logike, ako se zna da je među iskusnjim fudbalerima u ekipi sa Vestfalena, da je skupio 121 meč za Borusiju, te da je igrao u velikim klubovima poput Liverpula i Juventusa i zna kako da se ponaša u delikatnim situacijama. Njegov zamenik biće golman Gregor Kobel, čak se pominjao i štoper Niklas Zile, ali je odluka da traka završi na mišici Džana.

Izabrane vesti

Sve to znači da će se status 29-godišnjeg centralnog veziste promeniti, tačnije da će imati vitalnu ulogu u timu naredne sezone. Naročito posle odlaska Džuda Belingema u Real Madrid i propalih pregovora sa Edsonom Alvaresom iz Ajaksa.

U klubu su planirali da Meksikanac na sredini terena odmeni Džana, koji ionako u prvom delu prošle sezone nije predstavljao početnu opciju, ali kad se transfer izjalovio, Emre je iskočio u prvi plan i na kraju dobio traku.

Džan je rođeni pobednik, voli da preuzima odgovornost i zna kako da se ponaša u sličnim situacijama. Osećao sam da je on prava osoba za ovu ulogu”, pojasnio je trener Edin Terzić.


tagovi

Emre DžanBorusija Dprtmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara