Enco Fernandez (©Printscreen)
Enco Fernandez (©Printscreen)

Enco Fernandez izgleda stavio tačku na transfer sagu: Benfika u srcu, ostajem ovde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 01:19

Čini se da neće biti ništa od spektakularnog transfera u Čelsi, tome se nada i Rodžer Šmit

Tokom poslednje dve nedelje Enco Fernandez našao se u pravoj oluji. Rastrzan između emotivnog pražnjena posle osvojene titule šampiona sveta sa Argentinom, odlaska u domovinu da slavi Novu godinu bez dozvole kluba i pokušaja da isforsira prodaju u Čelsi, mladi vezista je izgleda shvatio da je malo preteraoo zbog čega je izgleda stavio tačku na transfer sagu.

Fernandez je bio starter na gostovanju Varzimu u osmini finala Kupa Portugalije, a golom u 78. minutu overio je pobedu 2:0 i prolaz u narednu fazu. Gol je proslavio ispred tribina gde su se nalazile gostujuće pristalice, a kako se jasno videlo na televizijskom snimku, zvanično najbolji mladi igrač Mundijala u Kataru pokazao je gde želi da nastavi karijeru. Prvo je dlan stavio na grb Benfike, zatim sugestivno pokazao prstom na sebe, pa ka travi, što treba da znači da ostaje igrač Benfike.

Izabrane vesti

Ugledni portugalski list A Bola ovaj čin vidi kao Fernandezov pokušaj da se pomiri sa navijačima koji su ljutito dočekali njegov pokušaj da izboksuje transfer u Čelsi. Lomilo se danima, izgledalo je u jednom trenutku čak i da je spektakularni posao blizu realizacije, ali je sve palo u vodu posle veta Manuela Rui Koste. Direktor Benfike odbio je da proda Argentinca pošto londonski klub nije hteo da plati otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra odjednom, već je nudio varijante da to ide u četiri rate ili u kombinaciji sa igračima koji bi došli kao kusur...

Novinari su na konferenciji za novinare pitali trenera Benfike Rodžera Šmita da li Enco ostaje?

“Nadam se da hoće. Očekujem da ću ga imati na raspolaganju i posle kraja prelaznog roka“, uzvratio je Nemac i dodao:

“Nikada nisam sumnjao u Enca, njegovo ponašanje i ličnost. On je dobra osoba i voli Benfiku. Jako je važan za nas i sada možemo ponovo da se fokusiramo samo na fudbal. Utakmicu je odlično priveo kraju“.

Nedelja, 19.00: (1,90) Benfika (3,50) Sporting (4,10)

Po svemu sudeći, Čelsi će sreću ipak morati da pronađe na drugoj adresi...


tagovi

Enco FernandezBenfikaČelsiZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara