Šerif Endijaje i Jovan Miatović (©Starsport)
Šerif Endijaje i Jovan Miatović (©Starsport)

Endijaje definitivno ne igra derbi, Mijatović predvodi Zvezdin špic

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 12:00

Opcija je i Žan Filip Kraso, ali ipak malo verovatna opcija

Crvena zvezda definitivno oslabljena u 171. večitom derbiju. Posle Mirka Ivanića stručni štab crveno-belih ostao je i bez Šerifa Endijajea u samom špicu.

Endijaje se povredio u subotnjem okršaju sa subotičkim Spartakom kada je zbog bola u predelu prepona morao da napusti teren. Prema poslednjim informacijama sa Topčiderskog brda izvesno neće biti sasvim spreman za megdan sa Partizanom.

Izabrane vesti

To nema nikakve veze sa Šerifovim brisanjem fotografija u Zvezdinom dresu sa Instagrama. Niti taj čin ima bilo kakve veze sa budućnošću Endijajea u Ljutice Bogdana. To je pre slika povremene neosetljivosti navijača na društvenim mrežana, negoli Šerifovih razmišljanja o statusu u Zvezdi.

No, to je već neka druga, kompleksnija društvena tema, pa idemo nazad na derbi. Odsustvo Endijajea znači da će neko drugi morati u napad, a čini se da je sada toj ulozi najbliži Jovan Mijatović, osokoljen het-trikom protiv Spartaka. Uostalom, Mijatović je ove jeseni igrao neuporedivo manje od Endijajea, a dao je više. U Mozzart Bet Superligi osam njegovih golova i šest na poslednjih šest utakmica. Naspram nijednog Šerifovog pogotka u prvenstvu.

Postoji naravno i opcija da Barak Bahar iznenadi nekim drugim rešenjem. Na početku sezone mu je u napadu igrao Žan Filip Kraso, krenulo je silovito, dao sedam golova, ali on je već neko vreme u drugom planu izraelskog stratega i deluje malo verovatno da će mu ukazati poverenje pred utakmicu koja će dati konačnu ocenu i Baharovom semestru u Zvezdi i Duljajevom u Partizanu.



tagovi

Šerif EndiajeJovan MijatovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara