Robertson protiv Darka Lazovića (© MN Press)
Robertson protiv Darka Lazovića (© MN Press)

Enfild je bolnica, Klop dežurni lekar: Povređena cela odbrana Liverpula

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 14:38

Otpao i Endi Robertson

Obično reprezentativne pauze dobro dođu trenerima, da se prestroje, osmisle akcije, temljeno rade sa ekipom, ali ovih dana puca Jirgenu Klopu. Nadvili su se problemi nad Enfildom i ne popuštaju. Poslednja u nizu loših vesti šefu stručnog štaba Liverpula stigla je iz Beograda, jer je povređen i – Endi Robertson.

Tokom finala baraža za plasman na Prvenstvo Evrope kapitenu reprezentacije Škotske je stradala zadnja loža. Selektor Stiv Klark potvrdio je da, posle utakmice protiv Srbije, levi bek neće biti na raspolaganju državnom timu za gostovanje Slovačkoj, a izvesno neće putovati ni u Netanju, gde ostrvsku selekciju u sredu čeka duel sa Izraelom u završnom kolu Lige nacija.

Izabrane vesti

Škoti će se već nekako snaći, prvi cilj su ionako ispunili, ali povreda Robertsona dodatni je udarac za Liverpul, čija će kompletna odbrambena linija dobiti drugačiji izgled od projektovane. Najpre je iz stroja ispao štoper Virdžil van Dajk za koga je sezona završena, pre neki dan koleno je „otišlo“ i drugom centralnom defanzivcu Džou Gomezu, a kad se na to doda da su odsutni Trent Aleksandar Arnold (list) i Endi Robertson (zadnja loža) jasno je da Klop mora da improvizuje.

Pitanje je samo s kim, jer je povređen i Brazilac Fabinjo koji je pre povrede uspešno menjao Van Dajka, pa je suštinski Žoel Matip jedini zdrav štoper s kakvim-takvim iskustvom (tri prvenstvena meča ove sezone).

Nevolja za Klopa je i u saznanju da je van ekipe i napadač Mohamed Salah (virus korona) i da već za sedam dana na Enfild stiže Lester. Odmah za njim – Atalanta.


tagovi

LiverpulJirgen KlopEndi Robertson

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara