Boris Džonson na tribinama
Boris Džonson na tribinama

Engleska (ipak) na Mundijalu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.03.18. | 15:10

Ministar spoljnih dela Boris Džonson potvrdio da će Gordi Albion ipak učestvovati na SP u Rusiji i pored velikih političkih tenzija

Politička kriza u čijem centru je trovanje dvostrukog ruskog špijuna koji se nalazio pod zaštitom Engleske, dovela je do uvođenja novih sankcija Rusiji od strane praktično svih zemalja Zapada, a posebno su pritom zahladneli odnosi između Londona i Moskve.

Čak se i postavljalo pitanje da li će Gordi Albion učestvovati na predstojećem Svetskom šampionatu u najvećoj zemlji sveta. Sumnje je danas odagao ministar spoljnih poslova, Boris Džonson, koji je pritom jedan od glavnih zagovornika "tvrde linije" odnosa sa Kremljom. Bivši gradonačelnik Londona je potvrdio da će Engleska učestvovati na Mundijalu, ali sa smanjenim kapacitetimna, to jest sa malo pratnje - bez članova kraljevske porodice i visokih političkih zvaničnika.  

Izabrane vesti

Da fudbal može i da miri nacije pokazao je i primer ruskih i engleskih navijača koji su se već dogovorili da odigraju humanitarni meč za vreme SP, što bi trebalo dodatno da spusti tenzije.

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018gordi albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara