Tami Ejbraham i Đanluka Skamaka (©Reuters)
Tami Ejbraham i Đanluka Skamaka (©Reuters)

Englezi željni osvete Azurima, obojica selektora izvode “šarene” sastave, deca na tribinama

Vreme čitanja: 5min | sub. 11.06.22. | 11:44

Liga nacija, A divizija: Derbi dana u Vulverhemptonu. Tami Ejbraham bi mogao da počne umesto standardnog Harija Kejna. Džek Griliš se nameće, Tomori od starta. Mančini sa Skamakom kao najisturenijim napadačem

Rivalitet Engleske i Italije raste iz godine u godinu. Kao i engleska frustracija. Već 10 godina Albion ne zna za bitnu pobedu nad Azurima. Na EP 2012. ih je Pirlo ponizio „Panenkom“, na Mundijalu dve godine kasnije su se oba tima obrukala, ali opet su Italijani i tu skinuli engleski skalp. Konačno, najsvežija engleska rana je letošnje finale Evropskog prvenstva na Vembliju i italijanska pobeda na penale…

Englezi imaju ogroman motiv da se osvete Azurima za Vembl iako pobeda u Ligi nacija ne vredi ni stoti deo finala Evropskog prvenstva. Ipak, makar mogu da razbiju maler u zvaničnim mečevima, s obzirom na to da pobedu nad Italijom čekaju od 1977. godine i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Meč se igra večeras (20.45) na stadionu Molino u Vulverhemptonu. Zbog kazne od strane UEFA, Englezi će ljute rivala da dočekuju pred samo 3.000 lokalnih školaraca, mlađih od 14 godina, na stadionu Molino u Vulverhemptonu. Mađarska je takođe bila kažnjena, ali je protiv Engleske igrala pred 35.000 mališana u Budimpešti što je naišlo na revolt Ostrvljana.

U prethodna dva meča Lige nacija, selektor Geri Sautgejt je počeo sa Harijem Kejnom u napadu, ali bi asa Totenhema mogao da zameni fudbaler Rome Tami Ejbraham. Sedamnaest golova za Rimljene u Seriji A je odličan učinak nekadašnjeg igrača Čelsija. Kejn je nesumnjivo prvi izbor Sautgejta za Mundijal u Kataru, a za drugo mesto se bore Dominik Kalvert Luin, Patrik Bamford i Oli Votkins.

20.45: (1,95) Engleska (3,50) Italija (4,40)

Fikajo Tomori je propustio početak priprema zbog povrede, ali defanzivac Milana je spreman i mogao bi da startuje protiv šampiona Evrope. U prvih 11 bi mogao da se nađe i Džejms Vord Prauz. Krilo Sitija Fil Foden se vratio u engleski kamp. Trenirao je u petak. On je propustio prva dva meča Lige nacija zbog korona virusa.

Meč protiv Azura bi mogao da počne i Džek Griliš. On je startovao samo u tri od prethodnih 11 mečeva za Englesku, a poslednji put je bio starter u oktobru prošle godine protiv Mađarske. Odigrao je dobro pre četi dana kada je ušao u igru u nastavku protiv Nemačke. Van stroja su Kelvin Filips iz Lidsa i Trent Aleksander Arnold iz Liverpula.

Lionel Mesi se vraća u Barselonu – kvota u Mozzartu je 8,00. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

Albion ima samo bod posle dva kola, pa im je pobeda imperativ protiv Italijana ako žele da se uključe u borbu za prvo mesto. Englezi su takmičenje otvorili porazom u Mađarskoj (1:0) i remijem u Nemačkoj (1:1).

Na drugoj strani, Mančini je podmladio tim posle kraha u kvalifikacijama i baražu za Mundijal. Kormilar Azura najavio je da će od starta u Vulverhemptonu da igra napadač Sasuola Đanluka Skamaka. Po levoj strani će očekuje Leonardo Spinaciola, što bi bio tek njegov tek drugi start za Azure posle teške povrede na Evropskom prvenstvu proteklog leta. Manuela Lokatelija nije bilo u prvoj postavi u prethodna dva meča, ali bi mogao da se nađe na sredini terena zajedno sa Sandrom Tonalijem i Mateom Pesinom.

Pored Skamake u špicu, šansu bi mogli da dobiju i Đanluka Kaprari i njegov saigač iz Verone, Mateo Kančeleri. Za Kaprarija bi to bio debi u nacionalnom dresu, dok je Kančeleri ušao s klupe u meču protiv Nemačke.

----------------------------------------------------

POTENCIJALNI SASTAVI

VULVERHEMPTON – Stadion Molino. Dozvoljeni broj gledalaca: 3.000. Sudija: Marčinjak (Poljska)

ENGLESKA (4-3-3): Remsdejl; Džejms, Stouns, Tomori, Tripije; Galaher, Rajs, Belingem; Boven, Abraham, Maunt

ITALIJA (4-3-3): Donaruma; Florenci, Mančini, Ačerbi, Spinacola; Tonali, Lokateli, Pesina; Kančeleri, Skamaka, Kaprari

-----------------------------------------------------

Kada je žreb za treće izdanje UEFA Lige nacija u treću grupu najkvalitetnijeg ranga smestio evropskog prvaka Italiju, vicešampiona Starog kontinenta Englesku i jednu od najtrofejnijih svetskih selekcija Nemačku, mnogi su zaključili da Mađarska nema šta da traži u tom društvu. Međutim, selektor naših severnih komšija Marko Rosi i njegovi izabranici ne da ne dele to mišljenje, već su u prva dva kola potvrdili da odlični rezultati koje beleže od 2018. kada ih je preuzeo italijanski stručnjak nipošto nisu slučajni, pa Pancere u Budimpešti očekuje 90 i kusur minuta preznojavanja – ako ne verujete, pitajte Engleze.

20.45: (8,50) Mađarska (4,80) Nemačka (1,42)

Nemačka jeste favorit, i tu dileme nema. No, bila je i pre godinu dana, kada su se ove ekipe sastale u grupnoj fazi EURA u Minhenu, pa je na kraju uz mnogo sreće i na iskustvo uspela da izvuče 2:2. Većina aktera tog duela i sada je tu, pre svega kod domaćina. Izuzeci su povređeni Endre Botka i Laslo Klajnhajsler, koji pokrivaju desni bok, ali Rosi ima adekvatne zamene za njih, a u 21-godišnjem ofanzivnom vezisti RB Lajpciga Dominiku Soboslaju, koji je zbog teške povrede butnog mišića propustio prethodno Evropsko prvenstvo ima dodatnu opciju u napadu, i to vrlo ozbiljnu.

Rosijev kolega Hans-Diter Flik započeo je smenu generacija, ali okosnicu i dalje čine prekaljeni internacionalci poput Manuela Nojera, Antonija Ridigera, Jozue Kimiha, Ilkaja Gindogana i Tomasa Milera. Oni se solidno dopunjavaju sa „mladim lavovima”, ali vidi se da je nekadašnjem treneru Bajerna potrebno još vremena da sklopi sve kockice. Nemci imaju dva remija u Ligi nacija i u slučaju pobede na Puškaš areni u Budimpešti bi mogli da budu na čelu na polovini grupne faze, ako Italijani izgube od Engleza u Vulverhemptonu.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - TREĆE KOLO

Subota

GRUPA 3

20.45: (1,95) Engleska (3,50) Italija (4,40)

20.45: (8,50) Mađarska (4,80) Nemačka (1,42)

GRUPA 4

20.45: (1,40) Holandija (4,90) Poljska (9,00)

20.45: (3,90) Vels (3,50) Belgija (2,05)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 2

Portugal – Češka 2:0 (2:0

/Kanselo 33, Guedeš 38/

Švajcarska – Španija 0:1 (0:1)

/Sarabija 13/

Petak

GRUPA 1

Austrija - Francuska 1:1 (1:0)

/Vajman 37 - Mbape 83/

Danska - Hrvatska 0:1 (0:0)

/Pašalić 69/



tagovi

fudbalska reprezentacija Italijereprezentacija EngleskeLiga nacijaĐanluka SkamakaTami Ejbraham

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara