Fudbaleri Flamenga slave gol (©Reuters)
Fudbaleri Flamenga slave gol (©Reuters)

Enrikeov poklon debitantu Davidu Luizu - dva gola Barseloni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 04:12

Flamengo siguran u prvom od dva polufinalna meča Kopa Libertadoresa

Palmeiras i Atletiko Mineiro potrudili su se dadrama ne izostane u revanšu, a Flamengo da je dobrim delom eliminiše i osigura da trofej Kopa Libertadoresa završi u Brazilu. U polufinalu jedini uljez je Barselona Gvajakil, ekvadorski tim je samim ulaskom među četiri najbolje ekipe na Zelenom kontinentu napravio podvig, a posle poraza na legendarnoj Marakani prolaz u finale bio bi pravo čudo - 2:0 (2:0).

Mogao je i Flamengo da zagorča sebi život i drastično oteža situaciju pred revanš. Od nadoknade prvog poluvremena Barselona je igrala sa igračem manje, Flamengu nije pošlo za rukom da postigne još neki gol, a crveni karton Niksona Moline poništio je Leo Pereira. Defanzivac tima iz Rio de Žaneira dobio je direktan crveni zbog adaranja protivnika laktom u glavu, u svom kaznenom prostoru. Srećom po Flamengo sudija se nije odlučio da pokaže na belu tačku posle konsultacije sa video-tehnologijom.

Izabrane vesti

Da nije bilo nesmotrenog poteza Lea Pereire i tenzije u završnici, Flamengo bi iza sebe imao meč za poželeti. U crveno-crnom dresu debitovao je David Luiz posle tri propuštena zbog povrede i osetio je uzavrelu atmosferu na Marakani, koja je dva puta proključala. Za obe erupcije zaslužan je Bruno Enrike. Prema nekim procenama napadač Flamenga je razgalio oko 35.000 navijača na stadionu.

Snalazi se Bruno Enrike podjednako dobro u svim pozicijama i situacijama. Bilo da puca iz peterca, iz daljine ili glavom, ako mu ostavite trunku više prostora bićete surovo kažnjeni. Nisu se igrači Barselone priljubili uz Bruna Enrikea, više su vodili računa o trojci pored njega u navali, ali i oni su umeli da im pobegnu i proture loptu do pouzdanog ofanzivca.

Kod prvog gola je Gabrijel Barbosa tačno znao kuda će saigrač iz napada krenuti. Prebacio je loptu na drugu stativu, zavrnuo je uz dosta osećaja, a Bruno Enrike ju je glavom spustio u mrežu. Protivvazdušna odbrana Barselone zakazala je, a ništa bolje se Ekvadorci nisu snašli ni prilikom povlačenja. Razvila se kontra Flamenga, stuštio se napadački kvartet domaćeg sastava ka golu rivala i Vitinjo je napravio ključan potez. Proturio je loptu kroz ceo šesnaesterac, a Bruno Enrike bio je hladnokrvni egzekutor.

Jedino što može ohrabriti Barselonu pred revanš jeste da sa igračem manje - a to je gotovo celo drugo poluvreme - nije primila gol, kao i da je u deficitu od “samo” dva gola. Ali, sada će Flamengo čekati kontre, a Barselona se večeras i nije pokazala u najboljem svetlu prilikom branjenja istih.


KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:0

Četvrtak

Flamengo - Barselona Gvajakil 2:0 (2:0)

/Enrike 21, 28/


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoBarselona GvajakilJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara