Emilio Ensue (©AFP)
Emilio Ensue (©AFP)

Ensue preplašio Nigeriju! Vanvremenski het-trik za potpuno ludu proslavu osmine finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 17:54

Ekvatorijalna Gvineja oduševila navijače

Malo je i do sistema takmičenja. Ali malo je i do srca. I umeća. U ovom konkretnom slučaju, do umeća Emilija Ensuea. Nekada fudbaler Majorke, Real Sosijedada, Midlzbroa, ali i Tuzle Sitija – samo neke da pobrojimo – odavno više nije na vrhuncu, ali je rešio da pod stare dane sebi pokloni još bar dve nezaboravne večeri.

Prvu je odradio danas, kada je het-trikom poveo njegovu Ekvatorijalnu Gvineju do pobede od 4:2 nad Gvijejom Bisao i prve pobede na Afričkom kupu nacija. Prve i vrlo verovatno sasvim dovoljne za plasman u osminu finala, jer posle remija sa Nigerijom u prvom kolu Ekvatorijalna Gvineja sada ima četiri boda, a barem ako za suditi po evropskim prvenstvima ta četiri će je lansirati makar među četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Što je, rekosmo već, sasvim dovoljno za osminu finala.

Izabrane vesti

Imaće dakle Ensue bar još jednu veliku noć, jer poslednje kolo protiv Obale Slonovače može da bude i ovakvo i onakvo, ali utakmice nokaut faze na velikim turnirima se ne zaboravljaju. I krajnje su nepredvidive. Posebno kada u timu imaš ovako raspucanog napadača.

Sa 34 godine I 110 dana Ensue je postao najstariji strelac het-trika u istoriji Afričkog kupa nacija. U stvari, het-trik uopšte nije viđen na afričkoj smotri najboljih još od 2008. godine kada je to uspelo Sufijanu Aludiju u dresu Maroka protiv nejake Namibije.

Veliki podvig za momka koji je nekada igrao i za Tuzla Siti, a danas za španskog trećeligaša Intersiti iz Alikantea, ponekad čak i kao desni bek. Ali nemojmo da zaboravimo: Ensue je rođen na Majorki i svojevremeno je bio i evropski U21 prvak Evrope kada igrao u čuvenoj generaciji Španije sa Davidom De Heom, Havijem Martinezom, Tijagom Alkantarom i Huanom Matom. Ne ulazi se samo slučajno…

GRUPA A

Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja Bisao 4:2 (1:1)

/Ensue 21, 51, 61, Miranda 46 - Orozko 37ag, Ze Turbo 93/

U toku

Nigerija - Obale Slonovače



tagovi

Ekvatorijalna Gvinejagvineja bisaoAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara